„Gogoşile făcute la tuci sunt preferatele mele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanca Brittany Guilbeau apreciază bucatele româneşti pe care le pregăteşte gazda din Târgovişte. Pentru că, după cursuri, nu îi rămâne timp să vadă România, adolescenta o descoperă prin mâncăruri, despre care spune că sunt gustoase.

După trei săptămâni la Târgovişte, Brittany Guilbeau se declară curoasă să viziteze şi alte locuri. Până acum, crede că România este o ţară frumoasă şi spune că nu-i vede părţile proaste pentru că nu locuieşte aici decât de puţin timp.

Duminică, 6 iunie
Am fost la Valea Lungă, la nişte prieteni ai familiei gazdă. Acolo, am făcut un grătar. Am luat-o şi pe Chelsea, una dintre prietenele mele de aici. Am învăţat să joc remi şi am mâncat gogoşi făcute la tuci de Mary, gazda mea. Sunt preferatele mele. Am fost şi la o fermă. A fost interesant, dar nu neapărat neobişnuit, pentru că tatăl meu are cai.

Luni, 7 iunie
Am reluat cursurile. Seara, am vorbit cu mama şi cu sora mea mai mică. O să împlinească 13 ani luna viitoare şi vreau să-i cânt „La mulţi ani” în limba română.

Marţi, 8 iunie
Azi am fost la gară, pentru că am învăţat despre trenuri. E mai mică decât m-am aşteptat, dar a fost interesant pentru că nu am fost decât de două sau trei ori într-o gară în viaţa mea. Noi, în America, nu prea folosim trenul, ci maşina. Seara, Mary a gătit spaghete cu pui. Au fost foarte bune.

Miercuri, 9 iunie
Azi am învăţat să folosim trecutul pentru verbe. E ceva ce toţi vroiam să ştim încă de când am venit. Acum reuşesc să am conversaţii în română, pe baza a ceea ce am învăţat. După ore, am ieşit cu prietenii. Când am ajuns acasă am văzut că familia mea nu s-a întors de la ţară, unde au treburi de făcut.  M-am simţit prea obosită ca să mai stau trează. Sunt atâtea lucruri noi pe care le fac aici!

Joi, 10 iunie
M-am trezit devreme, pentru că am dormit mult. Până să plec la şcoală, am mai stat de vorbă cu familia. La şcoală, am aflat că sâmbătă vom merge să vedem cum lucrează voluntarii americani. O să fie distractiv, pentru că e prima oară când vom pleca din judeţ, dar mai ales educativ, pentru că ne vom face o idee despre ce ne aşteaptă. Eu voi pleca la Petroşani.

Vineri, 11 iunie
Ca în fiecare zi de vineri, am petrecut seara cu prietenii, după o săptămână de şcoală. Şcoala primează, dar trebuie să ne mai şi recreem. Familia mea nu se supără că ies cu ei. Ştiu că suntem responsabili.

Sâmbătă, 12 iunie
Am plecat la Petroşani cu grupa din care fac parte şi cu Raluca, profesoara noastră. Îmi place şi mă bucur că sunt eleva ei. Este foarte răbdătoare şi ştie să facă lecţiile interesante. Am mers cu maxi-taxi până în Bucureşti, de unde am luat o altă maşină. La Petroşani voi sta la hotel. Marţi ne vom întoarce în Târgovişte.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite