Generalul Kemenici despre câştigul la Loto: „După ce am câştigat la Loto mi-am dat seama cât e lumea de necăjită”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul fostul şef al U.M. 01417 Târgovişte ne-a mărturisit că din banii câştigaţi i-a cumpărat unei nepoate, apartament. Pe lângă această „donaţie” către nepoata sa, Kemenici a dat bani cu împrumut şi prietenilor şi cunoştinţelor, 11 la număr, dar i-a ajutat şi pe cei nevoiaşi. Acesta a câştigat anul trecut, alături de alte 30 de persoane, potul cel mare la Loto 6/49, în valoare de 660.000 de euro.

La un an şi jumătate de la tragerea lozului câştigător la Loto 6/49, generalul Andrei Kemenici, fostul şef al unităţii militare în care au fost executaţi Elena şi Nicolae Ceauşescu, povesteşte că banii i-au adus numai „necazuri” pentru că au fost prea puţini.

Generalul şi-a dat seama că cei 22.000 de euro, cât i-au revenit după împărţeala de rigoare, nu prea îl ajutau aşa cum şi-ar fi dorit el. I-a cumpărat unei nepoate proaspăt căsătorite apartament, iar restul, a fost forţat de împrejurări să  îi acorde sub formă de împrumut pritenilor şi chiar cunoştinţelor îndepărtate.



„Mi-aţi făcut mari probleme cu ziarul, în sensul că eu am fost scos pe post de unic câştigător. Eu am fost al 30-lea câştigător. Pe lângă mine mai sunt alţi 29 de câştigători. Îmi pare rău de tot pentru că publicitatea făcută a atras după sine zile şi nopţi nedormite.  Necazurile cele mai multe mi-au venit de la oameni pe care nu i-am mai văzut de 20 de ani şi care m-au sunat după ce au văzut în ziar sau pe internet că am câştigat. Din spania, din Franţa, din Italia. Mă felicitau şi apoi îmi cereau bani. Sunt oameni necăjiţi. Acum mi-am dat seama câte probleme au oamenii de pretutindeni”, spune generalul Kemenici.

La câştigarea premiului în valoare de 660.000 de euro net şi-au adus aportul 30 de persoane. Valoarea biletului cu câştigător a fost de doar 200 de lei.

Datornicii au uitat să restituie banii

Fostul şef al U.M. 01417 Târgovişte povesteşte că se aştepa ca toată lumea să îi ceară bani, de aceea, prima dată s-a dus glonţ la bancă. Acolo i-a lăsat câteva zile, timp în care s-a gândit care sunt cheltuielile prioritare. „I-am pus în bancă şi m-am pus pe gândire. Solicitările erau multe. După câteva zile mi-am fixat nişte repere. Am luat apartament nepoatei şi apoi am împrumutat cunoştinţele, dar nu am dat mai mult de 10 milioane. Am dat şi la oameni necăjiţi, i-am ajutat. A trecut un an şi ceva şi oamenii nu s-au gândit nici acum să îmi înapoieze banii. E foarte greu să ţi-i dea înapoi că aşa face lumea din ziua de astăzi. Sper să mi-i dea înapoi. E vorba de vreo 11 persoane”, mărturiseşte generalul.

Acum joacă într-un grup de 50 de persoane

Cum un necaz nu vine niciodată singur, fostul şef al unităţii din Târgovişte este „tocat mărunt” de cea de-a doua nepoată, care se simte oarecum nedreptăţită. „Acum ar trebui să mai câştig un premiu pentru că a doua nepoată, de 20 de ani, face mereu glume cu mine şi mă întreabă când mai am de gând să câştig din nou să îi iau şi ei apartament”, spune râzând bunicul.



Dorinţa de câştig ar fi. Doritori, la fel. De la 30 de persoane, grupul de jucători a crescut la 50. „Nu m-am lăsat de jucat, dar e foarte greu să mai câştig. Eu am câştigat pentru prima dată, după 50 de ani. Nu e aşa de simplu. Eu nu joc cu aceleaşi numere. Eu le mai schimb în funcţie de probabilitate, în funcţie de cele care mi-au ieşit la jocul anterior. Ne-am strâns aproape 50 de persoane acum. Încercăm şi noi. E una din speranţele noastre. E şi frumuseţea jocului şi aşteparea zilei de tragere. Mai schimbăm o vorbă între noi, socializăm”, crede generalul în vârstă de 75 de ani.

Clopotul lui Gauss

De la ferventul jucător am aflat că jocul de Loto nu este un joc oarecare, ci trebuie să se ţină cont de nişte „criterii matematice". „Sunt cinci criterii matematice. Eu aştept numerele în fiecare săptămână, şi nu oricum, pentru că au ieşit foarte bine numerele acum. Pe 7, de exemplu, l-am băgat pentru că aşa a picat duminică şi l-am scos pe 6, care a picat săptămâna trecută. Din a doua grupă mi-au ieşit două numere, 12 şi 15. În a treia grupă le-am scos pe 23 şi 30, care au ieşit duminica trecută şi le-am pus pe 26 şi 33. În a patra grupă l-am băgat pe 46. Deci numerele sunt repartizate oarecum matematic, aşa este legea, «clopotul lui Gauss»”, ne explica generalul la scurt timp după ce a câştigat potul cel mare.



Cine este Kemenici

Generalul în rezervă Andrei Kemenici (75 de ani) este născut la 25 noiembrie 1936 la Bicaz, judeţul Neamţ. A absolvit şcoala de ofiţeri de Antiaeriană de la Braşov. La 22 decembrie 1989, Kemenici era ofiţer activ al Armatei Române şi avea gradul de colonel. El era comandantul UM 01417, dar şi comandantul Garnizoanei Târgovişte, unde de la 22 decembrie ora 18.30 şi până la 25 decembrie ora 14.45 au fost ţinuţi sub pază soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu.

image
Generalul (r)  Andrei Kemenici, fostul şef al Garnizoanei Târgovişte
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite