Gata cu răbdarea! Termica şi Primăria Târgovişte, ameninţate cu judecata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A trecut o lună şi jumătate, iar proprietarii de apartamente îşi încălzesc apă tot la oală. Târgoviştenilor le-a ajuns cuţitul la os şi caută în lege şi în contractele încheiate cu Termica argumentul care să-i ajute în faţa instanţei.

Situaţia SC Termica SA este incertă. Demiterea directorului Viorel Tabacu şi numirea lui Alexandru Popescu drept interimar nu a dus, cel puţin deocamdată, la rezolvarea problemelor de disconfort cu care se confruntă miile de târgovişteni care nu au apă caldă. Autorităţile nu au scos un cuvânt despre plata datoriilor. De câteva zile se tot dau semnale că furnizarea apei calde va fi reluată. Oamenii nu ştiu cât va fi de caldă din moment ce se alege o soluţie de compromis. Uzina de cogenerare va porni pe bază de păcură.

Fostul şi actualul director Termica sunt de negăsit

Locatarii mai multor blocuri de locuinţe din microraioanele XI şi XII sunt decişi să acţioneze în judecată conducerea Termica SA. Cei care au încheiat contracte individual, nu prin asociaţiile de proprietari, susţin că nu trebuie să suporte atâta timp deficienţele de management ale furnizorului de agent termic şi apă caldă. “Suntem contorizaţi separat. Avem instalaţiile montate de cei de la Termica. Am plătit pentru asta. Credeam că ne va fi mai bine, că nu vom mai avea probleme. Când colo, stăm de mai bine de o lună fără apă caldă. Ei chiar nu ţin cont de contractul pe care l-am încheiat. Îi vom da în judecată. Să ne plătească daune pentru faptul că noi răbdăm fără apă caldă, fiind nevoiţi să stăm tot timpul cu oalele pe aragaz”, spune Vasile, unul dintre târgoviştenii revoltaţi. Profitând de această criză, chiriaşii din ANL-uri s-au decis să meargă şi ei la Tribunal. Vor chema în judecată Primăria Târgovişte. Sunt familii tinere, cu copii mici, care au nevoie în permanenţă de apă caldă. “Am ajuns să mergem să facem baie pe la rude, pe la prieteni. Am fi înţeles, dacă situaţia se rezolva repede, dar deja se întinde coarda”, declară Viorel Oprea. Oamenii vor să obţină prin intermediul instanţei dreptul de a-şi monta centrale termice, să nu mai stea la mila societăţii de termoficare.  Am încercat să-l contactăm pe directorul interimar al SC Termica SA, însă, până la închiderea ediţiei, a fost de negăsit.

Filmuleţ tragic-comic pe Trilulilu

Criza apei calde a stimulat apetitul creator al internauţilor. Pe site-ul Trilulilu, a fost postat un filmuleţ intitulat “Hitler vs. SC Termica SA Târgovişte”. Acesta are mii de accesări în doar câteva zile. “Cine a realizat materialul are imaginaţie, nu glumă. Şi cunoaşte şi problemele cu apa caldă. Sigur e racordat la Termica şi suportă consecinţele”, spune, vesel, Roxana Gheorghe, o tânără care s-a amuzat copios văzând filmuleţul de pe Trilulilu.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite