Gabriela Ioana Apostol ne învaţă să ne cunoaştem prin astrologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A renunţat la proiectare pentru a se dedica peste 8 ore pe zi studierii ştiinţelor ezoterice.

Fire comunicativă. Apreciază omul dintr-o privire. Pătrunde dincolo de barierele trupeşti. Încearcă prin harul său, bine susţinut de cunoaştere, să modeleze personalităţi, să salveze suflete, să pună omul în echilibru cu sine. Sfaturile pe care le dă Gabriela Apostol nu-i aparţin. Provin din spiritul universal. Doar le transmite. A fost atrasă de astrologie încă din adolescenţă. Devora cărţile pe această tematică. „Totul se întâmpla prin anii 1979-1980. Atunci, circulau doar broşurele sau se organizau diferite întâlniri legate de disciplinele ezoterice. Primele informaţii pe care le-am aflat despre astrologie erau cumva legate de astrologia tibetană, care este o ştiinţă pierdută astăzi. Este o astrologie specială, un pic asemănătoare cu astrologia maiaşilor şi a dacilor”, povesteşte Gabriela Apostol. Dintotdeauna, a fascinat-o ştiinţa şi profunzimea înţelepţilor tibetani. A citit mult despre marii învăţaţi ai Tibetului. Regretă că încă nu a ajuns acolo, dar, cine ştie...

A atras-o astrologia din adolescenţă
După Revoluţia din decembrie 1989, în România au intrat sute de titluri, de lucrări cu caracter ezoteric, cărţi de astrologie. Gabriela Apostol nu a scăpat nimic, astrologia fiind cea mai puternică dintre pasiunile sale. „Un astrolog bun trebuie să ştie şi numerologie, şi tarot, şi terapii alternative şi să aibe noţiuni de medicină, pentru că atunci când faci o consultanţă trebuie să atingi toate aceste aspecte”, mărturiseşte Gabriela Apostol. A participat la numeroase consfătuiri, cursuri în domeniu. Se află într-o continuă perfecţionare. De-a lungul timpului, a publicat articole în ziare, a dat sfaturi, consultanţă, a avut emisiuni la radio şi televiziune. A scris cărţi. „Nu aş vrea ca astrologia să fie percepută ca un instrument prin care să primeşti răspunsuri la întrebări de moment: când mă căsătoresc, când câştig bani ş.a.m.d. Pentru mine, astrologia reprezintă o ştiinţă care te ajută să te cunoşti. Din păcate, oamenii nu ştiu ce calităţi au. Faptul că ne-am îndepărtat mult de Dumnezeu ne-a făcut să ne pierdem pe noi înşine. Să nu mai ştim ce valoare avem. Am întâlnit, în practica mea astrologică, oameni care au făcut pictură, dans şi alte activităţi când erau mici, iar la 40 de ani au uitat pur şi simplu că au asemenea talente. Cred că astrologia este importantă pentru acest lucru, ca mod de autocunoaştere”, spune Gabriela Apostol.

Întrebări şi răspunsuri:
Aţi făcut multe previziuni. Perioada imediat următoare, cum aţi cataloga-o?
Cred că perioada critică în ceea ce ne priveşte a trecut. De pe 9 septembrie, lucrurile se vor aşeza. Vom porni într-o uşoară redresare. Cred că fiecare dintre noi a înţeles ce a greşit, unde a exagerat şi şi-a modificat atitudinea, măcar la nivelul înţelegerii interioare. Până în decembrie vom simţi o uşoară creştere şi o detensionare. Cred că această criză este spre final şi în România. În primul rând, noi, ca oameni, trebuie să ieşim din criză. Ne vom simţi mai relaxaţi în luna decembrie.

Cum aţi cataloga Târgoviştea şi pe locuitorii săi?
Mi se pare un oraş cosmopolit. Oamenii ţin mult la aparenţe, la cum sunt percepuţi în exterior şi prea puţin dau importanţă la ceea ce se întâmplă în interior. Îşi concentrează foarte mult atenţia ca să fie bine percepuţi bine de ceilalţi. Nu este normal, fiindcă oamenii se îndepărtează astfel foarte mult de suflet. Bineînţeles că trebuie să ţi cont şi de ceilalţi, dar în primul rând trebuie să fi tu echilibrat, împlinit. Femeile de la Târgovişte mi se par foarte frumoase şi elegante. Le admir, pentru că în Bucureşti nu este aşa. Am văzut că ţin mult şi la tradiţii, atât a căsătoriei, a naşterii, a botezului, a morţii. Tradiţiile ne leagă de bătrânii noştri, ne leagă de pământ şi de Dumnezeu.

Ce îi place:
„Îmi place foarte mult să vorbesc cu oamenii. Nu mă obosesc niciodată. Aş putea să stau de dimineaţa până seara la discuţii. Îmi place să ajut necondiţionat. Îmi place să-i văd fericiţi. Îmi place să stau foarte mult în natură, fiindcă, atunci când stai mai izolat, observi miracolul creaţiei lui Dumnezeu”, mărturiseşte Gabriela Apostol.

Ce nu îi place:
„Nu îmi place minciuna. Nu îmi plac oamenii ipocriţi şi cei care se folosesc de ceilalţi. Nu-mi place lipsa de recunoştinţă şi de credinţă. Din punctul meu de vedere, lipsa de credinţă este echivalentă cu lipsa de încredere în propriile tale puteri”, spune astrologul.

Profil:
Nume: Gabriela Ioana Apostol
Născută: 1 noiembrie 1958, Odobeşti-Dâmboviţa
Studii: Facultatea de Transporturi din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti
Familie: Divorţată, 3 copii: Eduard, Paul, Dina

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite