GATA CU BĂTĂILE! O victimă a soţului ei se chinuie, departe de cei cinci copii ai ei, într-un Centru Social

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a plecat de acasă din cauya bătăilor repetate
Femeia a plecat de acasă din cauya bătăilor repetate

Preşedintele ţării Traian Băsescu le-a făcut un cadou nesperat femeilor şi a promulgat legea care nu-i mai protejează ca până acum pe bătăuşi. Printre femeile fericite că această lege a fost adoptată se numără şi o mamă a cinci copii, din Târgovişte, în vârstă de 40 de ani. Sătulă de bătăile de acasă, ea a cerut asistenţă socială.

“El nu ştia să ţină un ban în buzunar, decât să îi cheltuiască pe băutură. Nu ştia că azi copiii aveau ce să mănânce, mâine nu mai aveau”.

A suportat bătăile până la un punct

“ N-am mai suportat. N-am mai suportat să mai stau. Bătăi, scandaluri...Mi-a bătut băiatul la 6 luni, 600 de vânătăi. Nu am putut să fac nimic, dacă nu am avut bani. Ei au avut bani ca să umble şi au scos că copilul a căzut”.



Este despărţită de un mai bine de un an. A stat la fratele său, timp în care a născut-o pe Denisa. Ceilalţi copii sunt luaţi în plasament. Cel mai mare are 9 ani, iar cea mai mică, Denisa, are 11 luni. Are trei băieţi şi două fete.

“La început a fost bine, până a început să şchioapete. La început nu bea, dar le avea cu barbutul. Nu am avut şi eu trai ca să trăiesc şi eu în casă cu copiii mei, cu familia mea. La 40 de ani ai mei nu îmi place să stau într-un centru. Sărbători, Crăciun, Revelion, să te plimbi pe aici şi să nu stai acasă cu familia, cu copiii. E o durere pentru mine să mă duc la Casa Soarelui, să îi văd o oră şi să plec”.

Acum nici nu mai vrea să audă de un alt bărbat


Femeia a plecat de acasă din cauya bătăilor repetate
No title

A vrut chiar să se sinucidă atunci când l-a bătut pe cel mai mic dintre băieţi. Acum însă este liniştită, dar nu împăcată sufleteşte pentru că îşi ştie copiii departe de ea. La Centrul Sfânta Maria din Târgovişte, victimele violenţei domestice au parte de 3 mese pe zi, apă caldă şi căldură. Li se oferă servicii medicale, asistenţă psihologică şi consiliere juridică în cazul în care vor să înainteze actele pentru divorţ.



Legea promulgată astăzi de Băsescu prevede că agresorii nu vor mai putea sa intre în casa în care au avut loc bătăile şi nu se vor mai putea apropia de cea pe care au chinuit-o o viaţă. De asemenea, victima are posibilitatea să ceară instanţei un ordin de protecţie cu caracter provizoriu sau daune din partea bărbatului atunci când ea a suferit agresiuni pentru care a avut nevoie de spitalizare.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite