GALERIE FOTO Târgovişte, cetatea cu două turnuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De puţin timp, Târgoviştea a devenit cetatea cu două Turnuri ale Chindiei. Principalul punct de atracţie al miilor de turişti ne vizitează oraşul în fiecare lună, are un frăţior mai mic, amplasat în intersecţia cu sens giratoriu dintre Şoseaua Găeşti şi Strada Tudor Vladimirescu.

Click aici pentru Galerie Foto

“Frăţiorul” nu este însă o copie fidelă a originalului. “Turnul Chindiei este simbolul oraşului şi am zis că va da bine într-o intersecţie. Nu este o copie fidelă a Turnului, pentru că are doar un rând de geamuri, pe când celălalt are două. Trebuia să fie mai înalt”, a declarat pentru “Adevărul”, Cătălin Pană, directorul SC Ecosal 2005.

Cel care a gândit acest proiect mai spune că amplasarea unui Turn al Chindiei într-o intersecţie intens circulată este şi o strategie de promovare a turismului. “Toţi care trec prin acea intersecţie, care este foarte aglomerată, vor vedea Turnul Chindiei, ce-i drept, mai mic. Mai am şi alte proiecte în cap. Mă gândesc aici la giratoriul de la ieşirea din oraş spre Sinaia. O să fac un turn mai mare, care să fie vizibil de la Mănăstirea Dealu, dar acesta o să fie desenat.  De asemenea, mai am un proect pentru giratoriul de la autogară, dar deocamdată nu ne apucăm de treabă acolo pentru că încă se mai lucrează la reabilitare”, a mai spus Cătălin Pană. 

Istorie

Turnul Chindiei, cunoscut a fost construit în secolul al XV-lea şi face parte din Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte. Turnul a fost construit de către domnitorul Vlad Ţepeş, în timpul celei de-a doua domnii, iniţial pentru scopuri militare, clădirea servind drept punct de pază, foişor de foc, dar şi pentru stocarea tezaurului. Clădirea măsoară 27 de metri în înălţime şi 9 metri în diametru.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite