GALERIE FOTO Părinţii au ajuns în bănci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima zi din cele dedicate celebrării a 50 de ani de la înfiinţarea Şcolii „Coresi” din Târgovişte a fost adresată în principal părinţilor, care au putut lua parte la ore, alături de copiii lor. Ei au putu vedea cum se descurcă cei mici la activităţile de la clasă şi cum interacţionează cu cadrele didactice şi colegii.

Astăzi a debutat o săptămână de sărbătoare pentru Şcoala cu clasele I-VIII „Coresi” din Târgovişte, cu Ziua Porţilor Deschise.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Fiecare zi are o tematică, iar toate activităţile formează o „Poveste începută într-o toamnă”, după cum sugerează şi decorul de pe holurile instituţiei. Între orele 11.00-12.00 şi 13.00-14.00, părinţii au putut lua parte la orele copiilor, cadrele didactice pregătind activităţi demonstrative. „E ceva frumos. E o zi specială, pentru că asistăm noi, părinţii, la activităţi şi putem vedea cum lucrează copiii la clasă”, este de părere Nadia Mocanu, mama lui Darius, elev în clasa I A.

Poveşti şi concursur

Fiecare cadru didactic a pregătit anumite activităţi pentru vizita părinţilor. La clasa a III-a A, au fost organizate ateliere pe echipe. „Taţii lucrează cu băieţii, iar mamele cu fetele. Avem puzzel, şah, Nu te supăra frate, creăm tot felul de lucruri. Vom avea şi un concurs: echipele câştigătoare vor arunca bomboane în dovleci scobiţi şi cine reuşeşte să nimerească mai bine primeşte ca premiu bomboanele pe care a reuşit să le arunce în dovleac”, ne-a explicat învăţător Maria Popescu.
La calsa a III-a B, copiii au putut să citească poveşti scrise de ei. Mai mult de atât, elevii şi-au prezentat colegilor şi părinţilor participanţi aşa zisele cărţi, cu tot cu ilustraţii.

Cum s-au implicat părinţii în activitatea şcolii

Seria de manifestări dedicate împlinirii a 50 de ani la de la înfiinţarea şcolii a început cu activităţi care să implice părinţii pentru că aceştia au cel mai important rol în educaţia copiilor. „Considerăm că în educaţia copilului un rol primordial îl are familia şi modul în care aceasta se implică în viaţa de zi cu zi a acestuia. În şcoală se formează şi se consolidează reguli de bună creştere, comportament şi atitudini, dar ele sunt şlefuite acasă”, consideră prof. Georgeta Gogeanu, directorul instituţiei. „Părinţii elevilor noştri au fost întotdeauna alături de noi. Datorită lor, toţi elevii noştri poartă uniformă şcolară şi nu lipsesc de la ore. Prin asociaţia de părinţi Coresi, una dintre primele astfel de asociaţii din judeţ, ne-au susţinut în activităţile şcolare şi extraşcolare şi s-au implicat, cu iniţiativă şi dorinţă, în rezolvarea problemelor şcolii”, a adăugat directorul.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite