GALERIE FOTO Muzeele din Târgovişte au făcut cunoştinţă cu “terminatorul” de insecte, muşte şi rozătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În toate cele 13 muzee din Dâmboviţa a fost pornită, astăzi, o amplă acţiune de dezinsecţie şi deratizare care are ca scop protejarea ţesăturilor, picturilor şi exponatelor din lemn extrem de valoroase care pot fi atacate de molii şi carii. Acest proces se face în fiecare an, la instalarea anotimpului cald.





“Aceasta este operaţiunea de a stopa focarul biologic, atât insectele care pot ataca bunurile de pratrimoniu, precum cariile şi moliile, dar şi rozătoarele care, la fel, sunt interesate de această categorie de bunuri de patrimoniu de natură organică”, a declarat Daniela Iamandi, şefa Secţiei Conservare Restaurare din cadrul Curţii Comneşti.



Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte a înschis vineri, toate muzeele din componenţă pentru executarea deratizării şi dezinsecţiei. “Practic, la începutul primăverii eclozează o serie de insecte, moliile şi alţi dăunători, care pot aduce daune patrimoniului cultural” Ovidiu Cârstina, director Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte. 

Începând de sâmbătă, 5 mai 2012, programul de vizitare va fi cel obişnuit, ansamblul Monumental „Curtea Domnească” putând fi vizitat conform programului  oficial de vară, de marţi până duminică  între orele 9.00 – 18.30, iar celelalte muzee putand fi vizitate între orele 9.00 – 17.00.




image
image
image
image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite