GALERIE FOTO Măicuţele de la Mănăstirea Viforâta gătesc dumnezeieşte...de post!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Mănăstirea Viforâta se mănâncă numai de post
La Mănăstirea Viforâta se mănâncă numai de post

Credincioşii care mănâncă la Mănăstirea Viforâta, din Dâmboviţa, pleacă de fiecare dată cu zâmbetul de buze şi spun că măicuţele gătesc dumnezeieşte. Ne aflăm în Postul Paştelui, aşa că la mănăstire se mănâncă numai de post. Secretul măicuţelor este: multă rugăciune.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO



“Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh şi acum şi pururea şi în vecii vecilor Amin! Doamne miluieşte, Doamne miluieşte, Doamne miluieşte! Pentru rugăciunile Sfinţilor Părinţilor noştri, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi”, acasta este rugăciunea pe care o rostesc măicuţele înainte de a se aşja la masă.

“Avem ciorbă de zarzavat, foarte bună şi gustoas. Lumea pleacă de la noi foarte mulţumită. Mai avem sarmale de post în care am pus soia, fasole bătută, vin, cafea, cornuleţe pentru oamenii care vin la parastas. Avem grijjă de toţi pentru că aşa ne spune Domnul!”, ne-a mărturist una din măicuţe.

“Măicuţele gătesc foarte bine, foarte frumos, iginiec, curat. Noi suntem stufenţi la Teologie Pastorală şi suntem cazaţi aici. E altfel decât acasă. Mâncarea gătită mai multă, e mai bună! Cantitatea marea e foarte bună. Faţă de ce mâncăm acasă într-o cantitate foarte mică, aici la cazan, o fasole, o varză, e foarte bună. Merge şi vinişorul cu sarmaua de post. Chiar dacă mâncare e de post, e foarte bine, ne întăreşte”, ne-a spus Andrei.

Mănăstirea Viforâta se află la 7 km de Târgovişte şi este ctitoria lui Vladislav Voievod Basarab (1447-1456), o bijuterie a artei eclesiastice din Ţara Românească. Prima atestare documentară a Mănăstirii Viforata este anul 1530.

Lăcaşul de cult se remarca prin adăpostirea unei frumoase şi bogate colecţii de icoane, cărţi de cult şi alte obiecte bisericeşti. De altfel, deţine o icoană făcătoare de minuni a Sfântului Gheorghe, dar şi rămăşiţe din moaştele sale.

La Mănăstirea Viforâta se mănâncă numai de post
La Mănăstirea Viforâta se mănâncă numai de post
La Mănăstirea Viforâta se mănâncă numai de post
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite