GALERIE FOTO În ciuda vremii, olandezii s-au simţit bine la Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seară olandeză
Seară olandeză

Oaspeţii olandezi ai Colegiului Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte în această dimineată spre casă. Aseară ei au pregătit o seară cu specific naţional pentru gazdele lor. Aflaţi cu ce impresii au plecat din România.

Chiar dacă vremea nu a ţinut cu ei, cei zece elevi şi doi profesori de la BC Broekhin din Olanda au profitat de timpul cât au stat în Târgovişte pentru a cunoaşte mai multe despre România. „Mi-a plăcut aici. Oraşul nu e atât de dezvoltat şi mi-a deschis ochii asupra faptului că Olanda e foarte luxoasă. Românii sunt deschişi şi buni”, crede Denise, în vârstă de 16 ani.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Ea a locuit la Maria Cristina Dinu, elevă a Colegiului „Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte. „A fost o experienţă foarte interesantă, să cunosc o cultură diferită. Este un grup divers şi ne completăm unii pe altii”, crede Cristina, în vârstă de 17 ani.

Aseară elevii olandezi au organizat o seară cu specific naţional. Invitaţii au fost întâmpinaţi cu biscuiţi aduşi din Olanda şi au putut gusta un soi de brânză olandeză. Programul a început cu intonarea imnul lor naţional şi s-a încheiat cu piesa „Milioane” – Nicola, pe care au cântat-o împreună cu elevii târgovişteni, în semn de apropiere faţă de România, în urma experienţei acestui schimb. Deşi au întâmpinat câteva probleme tehnice cu aparatura folosită, tinerii cu vârste între 16 şi 18 ani au ştiut să facă atmosferă cântând, dansând şi chiar provocându-i pe târgoviştenii de vârsta lor la un concurs cu întrebări despre Olanda.

Tinerii olandezii cred că elevii târgovişteni sunt respectuoşi

Cât despre impresiile cu care au plecat din România, ele vizează şi sistemul de învăţământ. „Şcoala e foarte diferită. Elevii au mai mult respect pentru profesori. Când profesorul intră, toţi se ridică în picioare, ceea ce nu vezi la noi. În plus, sunt foarte atenţi la ore, la ce predau profesorii”, a observat Denise. „Mie îmi place că ei îşi pot alege cursurile pe care să le urmeze la şcoală şi am observat că sunt mult mai sportivi decât noi şi foarte comunicativi”, spune Cristina.
Cei zece elevi târgovişteni implicaţi în acest proiect vor întoarce vizita olandezilor în luna aprilie, însoţiţi de doi profesori ai colegiului târgoviştean. Costurile deplasării sunt suportate de fiecare în parte.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite