GALERIE FOTO Elevii s-au pregătit cu elicoptere cu patru elice, cu zeci de roboţei şi sisteme anti-furt pentru Concursul Naţional de Robotică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concursul Naţional  de Robotică
Concursul Naţional de Robotică

România nu suferă şi nu a suferit vreodată de inteligenţă, numai că nu prea se găsesc investitori care să pună în aplicare investiţiile tinerilor talentaţi. Zeci de copii talentaţi şi-au dat întâlnire la cea de-a VI-a ediţie a Concursul Naţional  de Robotică, desfăşurat în acest weekend, la Târgovişte.

Aflat la cea de-a VI-a ediţie, concursul, care s-a desfăşurat la Clubul Copiilor din Târgovişte, a adunta anul acesta participanţi din judeţele Dâmboviţa, Buzău, Iaşi, Suceava, Botoşani, Hunedoara, Argeş, Mehedinţi şi Bucureşti. Harpă electronică pe laser, tot felul de roboţi cu aplicabilitate în viaţa de zi cu zi dar şi invenţii care ne scapă de probleme – acestea sunt doar câteva exemple de adevărată măiestrie din partea elevilor.



Andrei, în vârstă de 15 ani, din Deva, a realizat un elicopterul cu patru elice care este ghidat cu ajutorul unei telecomenzi şi care poate fi folosit la fotografii aeriene.  “Este un cuatrocopter, este un fel de elicopter cu patru elice, mult mai stabil. Este construit din polistiren pentru a diminua vibraţiile. Braţele lui sunt din fibră de carbon. Acest aparat poate fi folosit în fotografii aeriene mai ales şi poate fi adaptat la diverse lucruri”, ne-a spus Andrei Leahu.

image



O altă creaţie care a impresionat asistenţa este un braţ de robot care poate fi folosit atât în medicină, industria de apărare cât şi în viaţa de zi cu zi. “Microcontrolul de pe el ia datele de la senzorul din mâna mea şi transformă unghiul de la mâna mea, de la încheietură, îl transformă într-un unghi pe care îl scrie servomotoraşului. Am folosit printre altele, un joistick de la o consolă WI. Am muncit destul de mult. Partea mecanică este destul de complicat de făcut, având în vedere că-I făcut totul din pilă şi din mână. Deci nu e făcut nimic la CNC-uri sau la chestii specializate”, ne-a explicat Cristian Dragomir, 14 ani.



O impresie bună a lăsat şi Andrei, care vrea să-i scape pe proprietarii de maşini de hoţi. A creat un dispozitiv care te sună pe telefonul mobil ori de câte ori cineva încearcă să îţi fure maşina. La finalul concursului, elevii au plecat acasă cu diplome, premii şi cupe.


image
image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite