GALERIE FOTO Convenţie Internaţională de Fitness, la Aninoasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harmony Convention
Harmony Convention

Sala de sport din comuna dâmboviţeană a găzduit astăzi o întâlnire a câtorva reprezentanţi ai diferitelor stiluri de aerobic din România, Ungaria, Italia, Austria şi Elveţia. Publicul, puţin numeros, a fost încurajat să se alăture sportivilor şi să facă mişcare.

Parteneri în organizarea şi desfăşurarea evenimentului Harmony Convention au fost Federaţia Română de Sport, Asociaţia Body Harmony, Blue Heaven Pucioasa, Univesitatea Valahia Târgovişte şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa. “Am organizat astăzi această convenţie bazată de muzică şi mişcare. Nu contează că nu lucrăm corect. Asta în timp se reglează. Important e să simţim muzica, să facem mişcare şi să ne simţim bine”, a declarat Bogdan Bolovăneanu, formator „Fittness First Academy” din Italia, reprezentant al Asociaţiei Sportive Body Harmony.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Iniţiatorul evenimentului a fost Constantin Maricescu, primarul comunei Aninoasa. “Am vrut să fac ceva pe plan sportiv pentru tineri şi nu numai şi am găsit această soluţie: le-am pus sala de sport la dispoziţie. Încurajăm sportul şi mişcarea şi este o reuşită pentru că o parte dintre cei care participă la această convenţie se află pentru prima dată în România”, a explicat edilul.

Participanţii au putut lucra cu instructori cunoscuţi

Programul activităţilor a fost deschis de Tora Sport Club din Târgovişte, cu o demonstraţie de gimnastică aerobică, la care au participat tinere şi doamne între 16 şi 40 de ani. “Noi la club practicăm şi Tae-Bo, Pilates, step aerobic, tai chi. Ideea e să facem mişcare”, subliniază şi prof. Silviu Badea, instructor principal al clubului. “Eu şi mama mea, în vârstă de 39 de ani, facem gimnastică aerobică la club Tora de două luni. Mergem în fiecare zi la antrenamente şi considerăm că e foarte important să facem mişcare”, ne-a spus Ioana Opris, în vârstă de 18 ani.
Cei care au dorit au putut să facă mişcare cu instructorii participanţi, în schimbul unei taxe de 20 de lei pentru tineri şi 30 de lei pentru adulţi. “Îmi place cum lucrează Bogdan Bolovăneanu şi am acceptat provocarea. L-am mai văzut şi cu alte ocazii. Eu fac aerobic de aproape doi ani şi e o diferenţă totală faţă de cum se lucrează la noi, în Târgovişte”, a mărturisit Ioana Rădulescu, o tânără de 20 de ani. Cât îl priveşte pe instructor, acesta a plecat cu o impresie bună despre participanţii la convenţie. „Sunt foarte mulţumit de cei care au lucrat azi împreună cu mine. Au un nivel înalt de pregătire şi se vede că lucrează. Exerciţiile au fost de un nivel mediu, de tonificare pentru toate grupele musculare liber, fără greutate. E simplu dacă îţi place şi să ai continuitate”, crede Bogdan Bolovăneanu.

Publicul s-a arătat încântat de ce a văzut, iar unii dintre cei de pe margine se gândesc la posibilitatea de a începe să practice fitness. „Mi-ar plăcea să fac gimnastică aerobică pentru sănătatea mea. Practic handbal de aproape un an de zile, dar e un sport puţin cam dur. Ceea ce am vazut aici pare mai simplu”, spune Diana Moise, de 12 ani, din Aninoasa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite