GALERIE FOTO Cartofii noi de anul acesta vor fi de două ori mai scumpi decât cei de anul trecut din cauza gerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Efectele iernii devastatoare prin care a trecut România se vor vedea abia în lunile următoare când pe tarabele din pieţe vor apărea cartofii noi. Ţăranii spun că aceştia vor fi mai scumpi şi de două ori mai scumpi  faţă de anul trecut, pentru că producţia va fi mai mică cu 25%.





La Lunguleţu de Dâmboviţa, cel mai renumit bazin legumicol al cartofilor timpurii, culturile de cartofi abia încep să răsară, din cauza însămânţării târzii. Cartofii din producţia veche se vând cu 50-60 de bani, iar cei noi vor sări de un leu. Primii cartofi noi româneşti vor apărea în pieţe abia la jumătatea lunii iunie şi vor fi mult mai scumpi.

Ţăranii muncesc non stop ca să îşi scoată cheltuiala şi chiar şi cu preţul mărit, tot nu vor ieşi în câştig. Dacă astăzi nu era sărbătoare, câmpurile ar fi fost pline de muncitori.





“Această iarnă ne-a afectat în proporţie de 25-30% din cauza gerului foarte puternic şi a zăpezilor foarte mari. Am fost reţinuţi în producerea rodului de sămânţă din cauza gerului. Noi sperăm că o să fie bine. A plouat, timpul e bun.

Până la producţia de cartfi noi, ţăranii din Lunguleţu îşi vând marfa la marginea străzii cu 50-60 de bani, iar noua producţie se va vinde cu 1,2 lei.

image
image
image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite