GALERIE FOTO: Eroii au fost cinstiţi cu evlavie şi paradă militară, în ciuda ploii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paradă militară de Ziua Eroilor
Paradă militară de Ziua Eroilor

Târgoviştenii au venit astăzi în număr mare în Piaţa Tricolorului, pentru a cinsti memoria eroilor neamului, sărbătorită în ziua sfântă de Înălţarea Domnului.

Oamenii au înfruntat ploaia, fiindcă şi-au dorit să nu-i uite, măcar în această zi, pe cei care s-au jertfit pe câmpurile de luptă.

„Vin în fiecare an să particip la ceremonialul militar-religios care se organizează. Este singura modalitate prin care putem să mulţumim bravilor noştri înaintaşi”, spune Cornelia Popa, o târgovişteancă de 42 de ani.

Emoţii maxime, ca de fiecare dată, în momentul în care caldarâmul din centrul oraşului răsuna în bătăile cadenţei militare. Parada soldaţilor a fost aplaudată de toţi cei prezenţi, de la oameni simpli la reprezentanţii autorităţilor statului. Oficialităţile au depus coroane de flori, ca simbol al preţuirii pentru cei care şi-au dat viaţa pentru ţară.



Procesiune militar-religioasă

„Aproape că nu există palmă de pământ care să nu fi fost stropită cu sânge românesc. Aproape că nu există familie de român căreia secera morţii să nu-i fi răpit o fiinţă dragă sau căreia să nu-i fi fost distrusă o parte din truda agonisită.  Aceste sacrificii aparţin poporului român, popor erou, martir”, a arătat Florin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Prefectul Iancu Caracota le-a vorbit celor prezenţi despre datoria de a învăţa lecţia solidarităţii şi respectului faţă de valorile naţionale.

image



„Este o zi care cinsteşte memoria miilor de ostaşi anonimi căzuţi pe fronturi, pentru independenţa şi întregirea ţării. Este şi o zi care ne învaţă foarte multe despre iubire şi despre sacrificiu, aşa cum au fost văzute şi înţelese de cei care ne-au oferit şansa de a trăi astăzi într-o ţară membră a Uniunii Europene şi a NATO”, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

No title

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite