GALERIE FOTO: Consilierii judeţeni trăiesc în palate domneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vila preşedintelui Consiliului Judeţean Florin Popescu
Vila preşedintelui Consiliului Judeţean Florin Popescu

Este ceea ce spun negru pe alb declaraţiile de avere ale aleşilor noştri, care se „chinuie” să ducă în spate şi conturi barosane deschise la diferite bănci. Reprezentanţii dâmboviţenilor în Consiliul Judeţean nu sunt nici pe departe oameni care trăiesc modest. Dimpotrivă! Toţi îşi afişează prosperitatea. Case, maşini, vile de vacanţă, terenuri, acţiuni la diferite societăţi comerciale.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Lista este deschisă chiar de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu. Acesta deţine două case, un apartament şi trei terenuri intravilane în municipiul Târgovişte şi unul în Deltă, la Tulcea. Vila în care locuieşte, aproape de Halta CFR Romlux, măsoară 317 mp. Florin Popescu este acţionar la două societăţi comerciale: Laminorul SA şi Biandra Trading SA. Şeful judeţului a avut acţiuni şi la firma Procor SA, însă le-a vândut pentru 124.240 de lei.

Vicepreşedintele Mihai Puşcaşiu deţine terenuri în Argeş, Brăila şi Dâmboviţa. Locuieşte într-o vilă de 425 mp, situată în satul Valea Voievozilor. Puşcaşiu are constituite depozite bancare de peste 50.000 de euro. „Nu am avut niciun fel de satisfacţie financiară în perioada asta. Sunt undeva departe de ceea ce mă aşteptam. Nu am putut să progresez absolut deloc. Trăiesc din indemnizaţia de la Consiliul Judeţean şi din pensia soţiei”, spune Puşcaşiu.

Celălalt vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, avocatul Marin Antonescu, are în proprietate o superbă vilă de 224 mp, aproape de Mănăstirea Dealu şi 3.336 mp teren aferent. Antonescu deţine trei autoturisme de lux, este acţionar la două societăţi comerciale şi are în contul curent personal 50.000 de lei.

Case şi terenuri fără număr


Vilă impozantă deţine în Târgovişte, chiar la kilometrul zero, şi consilierul judeţean Costel Preda, fost stăpân peste pădurile din judeţ. „Nu am agonist nimic de când cu criza economică, creşterea preţurilor şi diminuarea salariilor. Totul am dinainte să devin consilier judeţean. Dacă mi-ar oferi cineva un Mercedes, nu l-aş accepta pentru că nu am cu ce-l întreţine”, afirmă Preda. În declaraţia sa de avere se mai regăsesc suprafeţe de pădure la Priseaca, Cornăţelu, Ulmi, Moroeni şi Nucet.

Foarte bine stă la capitolul imobiliar şi consilierul judeţean Ioan Folescu, actualmente director general la Electrica SA. Acesta are mai multe terenuri intravilane în Târgovişte şi Răzvad, o vilă de 167 mp pe Calea Domnească şi o casă mai mică la Răzvad. În 2010, a obţinut dividende în sumă de 200.000 de euro şi 800.000 de lei.

Vila consilierului Judeţean Ioan Folescu

Nici colegul de la Agenţia de Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit, consilierul judeţean Mihai Vădan,  nu se poate plânge. Are vilă de 150 mp la Predeal şi o casă de locuit de 200 mp la Gura Ocniţei. Nu a renunţat nici la apartamentul de 70 mp pe care l-a achiziţionat imediat după revoluţie în cartierul CFR din Târgovişte. Vădan deţine depozite bancare de 50.000 de lei şi bijuterii de 11.000 de euro.

Nae Victor, norocosul de la „loz în plic”


Alesul judeţean Nae Victor a tras la loz în plic două case de vacanţă la Poiana Braşov. Consilierul nu s-a mulţumit cu atât şi a mai cumpărat încă una! Locuieşte în schimb la Petreşti, satul natal al Elenei Ceauşescu, într-un apartament de 96 mp.

„Eu trăiesc în lumea reală. Sunt un om obişnuit. Nu am putut în anii ăştia nici măcar să-mi fructific potenţialul. Apartamentele de la Braşov sunt date de Dumnezeu. Sunt proprietar în cotă indiviză 1/50. Adică am dreptul să stau acolo o săptămână pe an. Au fost cazuri când nu m-am dus, că nu aveam bani”, spune Nae Victor.

Avocatul Sache Neculaescu este alt consilier judeţean care trăieşte pe picior mare. Acesta are pe Calea Câmpulung o casă de 190 mp. Câştigă bine din profesia pe care o exercită, plus că este cadru didactic universitar.

Şi mai mulţi bani obţine alesul din spaţiile comerciale pe care le deţine în Târgovişte. PDL Dâmboviţa îşi are sediul într-un imobil închiriat de la consilierul judeţean PSD Sache Neculaescu. Acesta câştigă anual din chirii 27.000 de euro şi 60.000 de lei, conform declaraţiei de avere. „Nu am mai putut face nimic. Norocul este că am două contracte de închiriere care s-au menţinut. În rest, nu mai merge nimic”, afirmă Neculaescu.

Jean Popescu, cel mai avut consilier judeţean

Iese de departe în evidenţă vila consilierului judeţean Jean Popescu, fost prefect al judeţului, de profesie medic chirurg. Casa este amplasată la ieşirea din municipiu, spre Priseaca, şi măsoară 720 mp. Doctorul mai are trei apartamente în oraş, două maşini Opel, bijuterii de 8.0000 de euro şi tablouri de 3.000 de euro. De asemenea, a reuşit să depună în bancă pentru zile negre peste 40.000 de lei. Jean Popescu obţine anual venituri de peste 35.000 de lei din pomicultură.

Vila consilierului judeţean Jean Popescu

„În ultimii ani, nu am acumulat nimic. Tot ce am făcut este dinainte de 2004. Casa am construit-o în  opt ani”, spune Jean Popescu. Ca medic angajat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, câştigă anual 87.000 de lei, sumă la care se adaugă veniturile obţinute prin intermediul Cabinetului Medical Individual, de aproximativ 6.500 de lei. Jean Popescu îşi rotunjeşte veniturile anuale cu 28.000 de lei şi din chirii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite