GĂEŞTI Control cu scântei pe şantierul de la Colegiul „Vladimir Streinu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul unităţii de învăţământ susţine că inspectorii ITM au dat buzna în şcoală fără să-şi decline identitatea. Inspectorul şef al ITM Dâmboviţa consideră că profesorul a încercat de fapt să obstrucţioneze activitatea de verificare a muncitorilor care lucrau pe şantierul de reabilitare şi modernizare a liceului.

Controlul realizat de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dâmboviţa privind munca la negru în oraşul Găeşti a ieşit cu scandal. Inspectorii au vrut să verifice dacă muncitorii care lucrează la reabilitarea Colegiului Naţional „Vladimir Streinu” sunt angajaţi cu forme legale ori ba.

Marius Lixandru - şeful ITM Dâmboviţa spune că au fost împiedicaţi să intre în şcoală chiar de către directorul instituţiei, profesorul Vasile Gheorghe. „Bineînţeles, nu am putut tolera aşa ceva şi am intrat peste voinţa dumnealui. Am găsit 11 muncitori care lucrau acolo şi sunt convins că fără forme legale. Am întocmit proces-verbal, rămânând ca reprezentanţii firmei să vină zilele acestea la sediul ITM să prezinte documentele”, afirmă Marius Lixandru.

Prefectura, sesizată să medieze conflictul


Directorul Colegiului Naţional „Vladimir Streinu” susţine că nu a intenţionat să obstrucţioneze activitatea celor de la ITM. Pur şi simplu, a dorit să afle cine intră în şcoala pe care o conduce. „Nimeni din personalul liceului nu a intervenit în derularea investigaţiei ITM. Singura mea vină este că am cerut inspectorului care intrase în unitate să se legitimeze.

Ceilalţi doi îşi făceau treaba afară, pe stradă. Consider că într-o şcoală, mai ales într-o perioadă ca aceasta, când toate uşile sunt deschise, poate pătrunde oricine şi era normal să-i solicit să-şi decline identitatea”, precizează Vasile Gheorghe. Profesorul spune că s-a adresat cu o informare Instituţiei Prefectului Dâmboviţa, fiindcă nu i s-a părut normală modalitatea de a efectua controlul.

„Inspectorul şef de la ITM poate să mă reclame unde o vrea dumnealui. Nu am încălcat nicio lege, în condiţiile în care nu am intervenit în controlul dumnealor”, declară Vasile Gheorghe. Şi şeful ITM Dâmboviţa este dispus să meargă până în pânzele albe, fiindcă şi-a făcut datoria. „Am efectuat verificarea în limitele legii. Dumnealui a încercat să ne obstrucţioneze, dar nu a reuşit. Noi avem dreptul să intrăm oriunde există o firmă care-şi desfăşoară activitatea şi există indicii că se încalcă legislaţia în vigoare”, afirmă Marius Lixandru.

Prefectura Dâmboviţa urmează, spune Andreea Ionescu - purtător de cuvânt, să efectueze verificări în acest caz şi să stabilească cine şi cu ce a greşit.
Administratorul societăţii bucureştene care lucrează la Colegiul „Vladimir Streinu” din Găeşti riscă să se aleagă cu dosar penal, dacă se dovedeşte că cei 11 muncitori lucrau la negru.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite