Funcţionarii dâmboviţeni: “Jos Guvernul, nu suntem milogi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Furia se putea citi pe chipurile a peste 150 funcţionari ai Direcţiei Finanţelor Publice Dâmboviţa, care au ieşit, astăzi, să protesteze în faţa instituţiei, nemulţumiţi de reducerea drastică a salariilor.

Aceştia spun că nu şi-au mai primit stimulentele de două luni, ceea ce a făcut ca salariile lor să scadă cu până la 80%. Astfel, un funcţionar cu vechime în câmpul muncii a ajuns ca la sfârşit de lună, să ducă acasă doar 500 de lei.

Oamenii spun că fără aceste stimulente, a căror valoare poate atinge şi valoarea unui salariu brut, nu mai pot avea un trai decent, în condiţiile în care salariile le-au fost reduse, deja, cu 25%. “Hoţii”, “jos Guvernul”, “vrem dreptate”, “stimulentele noastre nu sunt nesimţite” au fost doar câteva din scandările protestatarilor.

Liderul sindicatului liber al DGFP Dâmboviţa, Nicolae Tomescu, a declarat că protestele vor fi continuate şi mâine dimineaţă şi niciun ghişeu nu va fi deschis publicului.

Proteste au fost demarate şi la toate Administraţiile Financiare din judeţ.

ANAF şi Garda Financiară au un fond extrabugetar care este alimentat cu banii încasaţi din amenzi. Din acest fond, angajaţii de la Finanţe primesc, lunar, aşa-numitele stimulente.

Înaintea remanierii fostului ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu, preşedintele Traian Băsescu îi reproşa acestuia că la minister încă se acordau stimulente. Aceeaşi situaţie se regăsea şi la Interne, minister păstorit până nu demult de Vasile Blaga.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite