Funcţionarii au ieşit in stradă, nemulţumiţi de salarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncipiul Târgovişte a deschis seria protestelor organizate de Uniunea Sindicatelor Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual “Forţa Legii”. Peste 300 de funcţionari,  membrii de sindicat veniţi din 8 judeţe ale ţării, au protestat, astăzi, timp de două ore, pe platoul Prefecturii Dâmboviţa.

Funcţionarii publici se simt minţiţi de actualii guvernanţi. Ei se opun în primul rând aplicării Legii salarizării unitare, din cauza căreia, veniturile le-au scăzut cu aproximativ 40%.

Un funcţionar câştigă între 600 şi 900 de lei

Protestatarii se plâng de slaba salarizare şi de faptul că nu mai pot să îşi întreţină familiile. “Suntem aici pentru că am ajuns în sapă de lemn. Avem credite, avem copii de crescut. Pe cei care ne conduc nu-i interesează”, a declarat Ringo Dămureanu, preşedintele Uniunii Sindicatelor Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual “Forţa Legii”.

“Oamenii nu mai au cum să trăiască cu 600 sau 900 de lei. Nu au cu ce să-şi achite întreţinerea, cu ce să-şi asigure traiul zilnic”, a declarat Ion Oproiu, liderul sindicaliştilor dâmboviţeni. Au existat participanţi la miting care comentau negativ “descinderea” unor lideri de sindicat sosiţi la bordul unor maşini de lux şi care se ţineau la distanţă, fără să comunice cu membrii de rând.

“Forţa Legii” va continua mitingurile şi marşurile antiguvernamentale în mai toate oraşele reşedinţă de judeţ ale ţării, culminând cu un protest de proporţii care se va desfăşura la Bucureşti.


Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite