Fraţii Rădulescu au fost la un pas de închisoare pe vremea lui Ceauşescu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gemenii au intrat în colimatorul Elenei Ceauşescu, pentru melodia „Gata neică cu ţăranii, s-au emancipat”. Gabriel şi Marcel formează singurul cuplu de cântăreţi gemeni din România, de aproape 52 de ani. Chiar dacă sunt specializaţi în coveruri, iar muzica soul-pop este piatra de temelie a carierei lor, piesa cu care au devenit celebri pe tot teritoriul României, este „Gata neică cu ţăranii, s-au emancipat”, din repertor

Aproape că nu era casă, în anii ’80 în care să nu se audă această melodie. „Populară nu am cântat deloc. Doar în ’85 am cântat populară, atunci când, din întâmplare, am făcut piesa «Gata neică cu ţăranii» care a rupt gura târgului. Şi la munte şi la mare se asculta piesa asta. O auzeai peste tot. Pe noi ne reprezintă cu totul altceva, soul şi pop. Caverurile sunt specialitatea noastră. Cât am stat în Germania, timp de 14 ani, doar asta am cântat. Am cântat în perioada comunismului”, spune Gabriel.

La un pas de închisoare

„Pentru melodia asta ne-au chemat la palat şi ne-au luat atestatele. Când am întrebat pentru ce, ni s-a spus că textul este tendenţios. Textul se vroia o parodie, nu neapărat o incitare la emancipare. În melodie vorbim de un personaj, Leana, care şi-a pus minijup şi s-a vopsit. S-a crezut că facem vreo aluzie la Elena Ceauşescu. Am zis atunci că o să schimbăm textul ca să nu se mai supere. Ei nu şi nu. Ne-au luat atestatele. Ne-au ameninţat cu închisoarea dacă mai îndrăznim să o câmtăm. Noi, speriaţi de închisoare nu am mai cântat-o, în schimb melodia se auzea peste tot. Toată lumea o fredona”, îşi aduce aminte Marcel.

Cântă de mici împreună

Marcel şi Gabriel  au urcat pentru prima dată pe o scenă, la vârsta de trei ani, iar prima melodie cu care şi-au atras foarte mulţi fani, a fost «Pescarul amator». „O învăţasem şi o ştiam foarte bine. Fiind gemeni, toată lumea ne plăcea. Oricum nu ne deosebea lumea. Nu ştiai care e Marcel şi care e Gabriel pentru că semănam foarte bine şi eram foarte simpatici. Seară de seară era faleza plină. Se oprea lumea să ne asculte cântând pentru că era ceva inedit pentru ei să vadă doi băieţi gemeni cântând. Cântam în italiană şi făceam senzaţie pe vremea aceea în Eforie”, povestesc cei doi.

Primul contract serios li s-a propus la vârsta de 11 ani, însă tatăl lor nu a acceptat sub niciun chip să îşi lase „flăcăii” în Anglia, departe de casă. „Am avut o oportunitate, de care, din păcare, părinţii noştri nu au ştiut să profite. Ni s-a oferit un contract în Anglia, la vârsta de 11 ani. Un englez şi-a dat seama că putea scoate bani frumoşi de pe urma noastră şi a sunat-o pe mama, care ar fi fost de acord. Tatăl însă, nici nu a vrut să audă. I-a zis mamei că dacă se întoarce fără copii acasă, îi rupe picioarele. Acesta a fost marele tren pe care l-am pierdut, dar am prins multe altele pe parcurs, pentru că am cântat în Germania multă vreme, iar în ţară le-am ţinut companie multor interpreţi cunoscuţi”, spune Gabriel.

Întrebări şi răspunsuri:
Care este cel mai mare succes muzical al vostru?

Succesul cel mai mare l-am avut cu piesa cu ţăranii. A făcut senzaţie, pur şi simplu. A fost o întâmplare. După asta au urmat şi Mona şi Cioara. Ne-am dat seama că arta trece prin stomac şi a fost nevoie să ne adaptăm încă de pe atunci, chiar dacă nu eram cântăreţi de muzică populară.

Care dintre voi e „capul limpede”?
Noi ne-am înţeles oriunde şi în orice situaţie, doar din priviri. Nu e nevoie să vorbim. E vorba de acea telepatie. Chiar dacă nu suntem unul lângă celălalt, ştim în proporţie de 80% ce decizie ar lua celălalt într-o situaţie dificilă.

Profil:

Nume: Marcel Rădulescu
Născut la 23 iunie, 1956
Localitatea: Târgovişte
Studii: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport
Familie: căsătorit, două fete, Gabriela (21 de ani) şi Tamara (30 de ani)

Nume: Gabriel Rădulescu
Născut la 23 iunie, 1956
Localitatea: Târgovişte
Studii: Liceul Ienăchiţă Văcărescu
Familie: căsătorit, o fată, Lavinia (20 de ani) şi un băiat, Alexandru (28 de ani)

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite