Fostul Spital Mănăstirea Dealu va fi dat de pomană unei fundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 10 hectare de teren şi 10 mii de metri pătraţi clădiri intră în proprietate privată pentru 49 de ani. Alţii iau clădirile şi terenul în folosinţă gratuită, iar reprezentanţilor presei nu li s-a permis accesul nici măcar să facă o fotografie.

Primăria Târgovişte, care are în grijă fostul Spital Municipal Mănăstirea Dealu, s-a pregătit să înstrăineze acest obiectiv, însă cu titlu de gratuitate pentru 49 de ani. Beneficiar - o fundaţie de binefacere care şi-a propus să transforme clădirile care au mai rămas din fosta şcoală militară de la Mănăstirea Dealu într-un aşezământ de ocrotire socială. Practic, administraţia târgovişteană va pune la dispoziţia Fundaţiei Cultural Umanitare Sociabilitate, Simpatie, Servire, Salvare (SO.SI.SE.SA) Bucureşti o suprafaţă de teren de peste 10 hectare, plus toate pavilioanele. În total, peste 10.000 de metri pătraţi construiţi. Nu mai punem la socoteală, pitorescul locurilor. Fosta şcoală unde a deprins tainele milităriei regele Mihai I al României se găseşte la peste 300 de metri altitudine, într-un cadru natural deosebit. Ghiocel Bonta, preşedintele Fundaţiei SO.SI.SE.SA. le-a spus aleşilor târgovişteni că aşezământul ce se va dezvolta la Mănăstirea Dealu va fi cel mai mare din sud-estul Europei. Consilierii nu au fost mulţumiţi de modul cum s-a prezentat proiectul în cadrul comisiilor de specialitate. Profesorul Honorius Moţoc a avut chiar o remarcă critică în plenul Consiliului Local Târgovişte. „Vrem să ştim clar ce se va face la Dealu. Nu am văzut până acum decât o hârtie din care aflăm informaţii despre fundaţie, nu despre proiect în sine”.

Fostul Spital Mănăstirea Dealu, obiectiv top-secret?
Trebuie să spunem că fostul Spital Municipal Mănăstirea Dealu este păzit de Poliţia Comunitară Târgovişte, ai cărei vaşnici angajaţi nu permit nici măcar păsărilor cerului să intre în obiectiv. Nici noi nu am putut pătrunde în curtea părăsită de la Mănăstirea Dealu. Am încercat să luăm legătura cu şefii comunitarilor, cu reprezentaţii Primăriei Târgovişte. S-a pasat responsabilitatea de la o instituţie la alta şi înăuntru tot nu am intrat. Ne întrebăm ce se ascunde acolo, de nu am putut fotografia clădirile ce urmează a fi date, cu titlu gratuit, unei fundaţii despre care în Târgovişte nu se ştie mai nimic. Trebuie să precizăm că şi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni am putut pătrunde, după legitimarea şi verificarea de rigoare, dar să vedem clădirile de la Mănăstirea Dealu, n-a fost chip.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite