Focuri de armă la Titu. Două familii rivale de romi s-au luat la bătaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În încăierarea produsă, ţiganii au folosit furci şi bâte, ba chiar şi un pistol cu gaze. Zeci de poliţişti şi mascaţi au fost detaşaţi în zonă pentru a-i potoli pe cei “răzvrătiţi” şi au fost nevoiţi să facă şi ei uz de armă.

Un scandal monstru a avut loc, noaptea trecută, într-un cartier din oraşul dâmboviţean Titu. Zeci de poliţişti şi mascaţi au fost nevoiţi să aplaneze un conflict izbucnit între doua familii rivale de romi. Ţiganii au tras focuri de arma şi s-au bătut cu furcile şi cu bâtele. Scandalul a avut loc în stradă. Cele două familii locuiesc la nici zece metri una de alta iar martorii spun că se ceartă mereu din cel mai mic motiv. Azi-noapte a ieşit din nou cu scântei, după ce doi copii din cele doua familii s-ar fi luat la ceartă. În prim plan au apărut apoi părinţii şi celelalte rude. “Nu mai e de stat aici cu ei. Noi suntem săraci, suntem amărâţi, nu avem ce mânca, iar ei se ocupă de prostituţie, de droguri, au case, maşini scumpe. Aseară a oprit în faţa porţii noastre o maşină din care au coborât vreo şase inşi înarmaţi până în dinţi. Ne-a promis de mult că vrea să ne omoare şi acum s-au ţinut de cuvânt. Au venit cu pistoale, cu bâte şi mai ştiu eu ce. Unul din ei a scos pistolul domne la noi. A tras de la el din curte înspre noi. Nici cu mascaţii de faţă nu s-au potolit. Vă daţi seama în ce stres stăm noi aici”, a declarat Marioara Ciubotaru.

“Ţiganii ăştia se ocupă numai cu prostii. Au femei la produs în Germania, au spart bancomate prin toată ţara. Poliţia dacă intră acum peste ei găseşte sute de milioane la ei în case. În fiecare lună, băieţii lor plecaţi în Germania, le trimit câte 8.000 - 10.000 de euro. Păi de unde atâţia bani?”, povesteşte Ştefan Ciubotaru.

De cealaltă parte, rivalii au pozat tot în postura de victime şi au susţinut că ei au fost cei atacaţi.

Un bărbat a avut nevoie de îngrijiri medicale

Bătălia s-a soldat cu rănirea unui barbat, care este însă în afara oricărui pericol. Spiritele au fost potolite cu greu de poliţişti, care au fost nevoiţi, la rândul lor, să tragă focuri de avertisment, pentru a-i despărţi pe scandalagii. Şase dintre cei implicaţi în scandal au fost audiati întreaga noapte la Poliţia din Titu. Pe numele lor, oamenii legii au deschis dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri, distrugere şi port de arma albă. “Între membrii celor două familii a avut loc un conflict spontan, aceştia lovindu-se reciproc cu obiecte contondente şi chiar folosind un pistol cu gaze”, a declarat inspectorul Ioana Preda, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.

Politistii au confiscat pistolul cu gaze şi vor stabili cine este proprietarul armei şi daca aceasta a fost folosită în încăierarea de azi-noapte.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite