Târgovişte: Florin Colan a vândut telefonie mobilă şi unui călugăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Florin Colan a vândut telefonie mobilă şi unui călugăr
Târgovişte: Florin Colan a vândut telefonie mobilă şi unui călugăr

Florin este unul dintre cei mai cunoscuţi dealeri de telefonie mobilă din ţară. De zece ani se ocupă de vânzări către persoane fizice şi juridice şi a reuşit să vândă internet mobil chiar şi unui călugăr.

Începuturile lui Florin Colan în domeniu vânzărilor au avut loc acum zece ani, pe când s-a angajat la un magazin de telefonie mobilă din centrul oraşului, prin concurs. Postul de sales (vânzător) pe care l-a ocupat a reuşit să îi aducă pasiunea pentru comunicare, atât faţă în faţă, cu clienţii, cât şi cea mobilă, prin telefon.

Dorind să evolueze în carieră, a mers la Expert Center, unul dintre cele mai mari magazine de telefonie din oraş la vremea aceea, unde a fost chemat pe post de coordonator, dar a ajuns să creeze afişele magazinului şi campaniile publicitare. La scurt timp a început să plece prin ţară cu managerul de magazin pentru a deschide noi locaţii. „Eu le spuneam mereu oamenilor direct ceea ce voiam să le spun, iar managerul voia să fie mai diplomat. De aceea mergeam împreună“, îşi aminteşte Florin. 

După scurt timp a rămas singur ca director de reţea de magazine. A avut rezultate excelente şi a întrecut toate aşteptările, chiar dacă nu primea finanţare. Au crescut vânzările cu peste 30% şi magazinul a ajuns unul dintre cele mai titrate din oraş.

Şeful unui singur om

Florin povesteşte că a fost avansat, după doi ani buni, ca şef de echipă de vânzări. „În februarie am preluat o echipă bombă, formată dintr-un om. Am rămas doar doi oameni. Era un om şi un şef: eu. Am reuşit în două luni să îmi fac o echipă de şapte oameni ca să ocup regiunea de Sud, care cuprinde Bucureşti, sectorul Agricol, Giurgiu, Teleorman, Prahova şi Dîmboviţa, iar la momentul actual, în cadrul companiei noastre, suntem primii pe ţară la vânzări“, spune Florin.

Vânzătorul povesteşte cum face el să agaţe clienţii importanţi, dar fără să dezvăluie secretele care l-au adus în top. „Prima tactică e că încep să relaţionez. Dacă nu, omul ăla te percepe ca pe un vânzător de periuţe de dinţi şi pierzi din start. Apoi începi şi faci o situaţie actuală a clientului, în care afli toate informaţiile despre client din punct de vedere al bussines-ului său: cât plăteşte, ce plăteşte, nevoile lui pe partea de comunicare. După asta, împreună cu clientul, încercăm să găsim o soluţie de comunicare astfel încât, la final, clientul să fie mulţumit şi de achiziţia făcută, şi de preţ“, explică Florin.

A fost la mânăstire pentru a instala un internet mobil

La un moment dat, la magazinul la care lucra Florin a venit un călugăr de la o mănăstire, situată la 40 de minute de mers, pe coastă, prin pădure. Drumul putea fi parcurs doar pe jos. Călugărul şi-a luat internet mobil dar nu ştia să îl folosească, iar Florin s-a dus să îi instaleze accesoriile. Când a ajuns din nou în civilizaţie era plin de noroi şi julit de la drum. „Nu o să uit niciodată drumul acela şi nici moaca mea când am ajuns înapoi în oraş“, spune zâmbind Florin..

După zece ani în vânzări de telefonie, Florin a constatat că oamenii nu ştiu întotdeauan ce plătesc. „Sunt oameni care cer servicii numai de dragul de a le cere pentru că nu le trebuie şi nici nu ştiu să le folosească. Au fost oameni care plăteau internet de 30 de euro pe lună, dar nu ştiau de ce îl plătesc. Un individ avea activat GPS pe telefonul său pentru care plătea bani lunar, dar telefonul său nu avea nici măcar ecran color“, spune vânzătorul.

Ce-i place:

Îmi place să îmi plimb câinele, un pitbull, prin oraş şi prin parc, să mă joc cu fetiţa mea, Ana şi să îmi petrec serile în familie. Iubesc plimbările la munte şi weekend-urile libere.

Ce nu-i place:

Nu-mi plac oamenii care nu se ţin de cuvânt. Nu îmi plac cei care nu ştiu ce vor şi care spun că nu pot face anumite lucruri doar ptr că nu vor să se străduiască.

Întrebări şi răspunsuri:

Cât de ataşat eşti de munca ta?

Munca mea nu presupune muncă fizică şi nici un efort extrem de mare. Presupune luarea de decizii rapide şi furnizarea de informaţii corecte către colegii mei. Trebuie să ştiu să fac de toate. E o parte din mine şi pot spune că nu cred că aş putea trăi fără a avea o astfel de activitate.

Ce înseamnă pentru tine să fi primul în meseria ta?

Înseamnă ca ceilalţi să recunoască performanţelor mele, din partea colegilor, din partea clienţilor, şi dezvoltarea unor relaţii de prietenie cu cei care sunt în branşă.

Profil:
Născut: 25 februarie 1975, Târgovişte
Studii: Facultatea de Automatică Informatică, Târgovişte
Familie: Este căsătorit şi are o fetiţă

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite