Florile de ghiveci, vândute ca pâinea caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgiana este îndrăgostită de florile sale
Georgiana este îndrăgostită de florile sale

De sărbători, plantele ornamentale naturale au fost la mare căutare în supermarkeruri şi florării. Fie că au vrut să le dăruiască persoanelor dragi de sărbători sau să îşi completeze minigrădinile botanice, târgoviştenii au cumpărat flori de ghiveci

Odată cu venirea ienii si mai ales a sărbătorilor, goana după cadouri ieftine şi de durată a crescut semnificativ vănzările plantelor ornamentale naturale de ghiveci.

Patronii marilor centre comerciale târgoviştene spun că de Crăciun, Revelion şi mai ales de Sfântul Ion, la casele de marcat s-au înregistrat sute de astfel de plante. „Cel mai bine s-au vândut Crăciuniţele şi chiar Geberele, dar şi acei minipalmieri ornamentali. Am vândut în decursul ultimelor două săptămâni aproximativ 120 de plante de ghiveci. N-am avut aşa vânzare tot anul”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” un reprezentant al supermarketului „Dedeman” din oraş.

„Unii fumează, eu dau banii pe plante”

Dacă o parte dintre târgovişteni au preferat să cumpere flori de ghiveci pe care să le ofere cadou persoanelor dragi sau sărbătoriţilor, alţii şi-au achiziţionat asemenea plante din alte considerente. Este şi cazul Georgianei Nicolae, o târgovişteancă de 27 de ani care şi-a cumpărat câteva ghivece cu plante pentru a-şi completa minigrădina botanică. „Cumpăr câte o floare la ghiveci o dată pe săptămână, nu aştept neapărat o ocazie anume. Unii fumează, eu dau banii pe plante. De sărbătorile care tocmai au trecut mi-am cumpărat mai multe tipuri de flori, pentru că preţurile au fost destul de mici. Am plătit pentru o Sanseveria, o plantă de origine olandeză, doar 14 lei. Dacă o cumpăram vara trecută plăteam 29 de lei. Îmi plac florile de ghiveci pentru că au viaţă mai lungă. De câte ori am ocazia, în zilele onomastice sau de naştere, le dăruiesc prietenilor ghivece cu flori. N-am cuvinte să vă spun ce bucuri pot să le fac”, ne-a povestit Georgiana.

Florăriile, luate şi ele cu asalt

Nu doar patronii marilor centre comerciale din oraş s-au bucurat de vânzări record ale plantelor ornamentale naturale de ghiveci, ci şi comercianţii florăriilor din Târgovişte. Tanti Maria vinde flori de 8 ani, dar spune că niciodată nu i-a mers atât de bine ca iarna aceasta. „Am făcut vânzări de 1.800 de lei numai de Sfântul Ion şi Bobotează. De obicei oamenii cumpărau garoafe, că merau cele mai ieftine, trei lei firul, dar acum am vândut cam 30 de plante la ghiveci, garoafe vreo cinci buchete, trandafiri n-am dat deloc, iar de crini nu s-a atins nimeni. E mai convenabil sa iei o floare la ghiveci, tine mai mult şi e chiar mai frumoasă în casă. Udate o dată la două zile, nu dau mari bătăi de cap gospodinelor”, a spus târgovişteanca.

Preţul florilor de ghiveci variază în funcţie de specia plantei, mărime, adaptabilitate şi durată de viaţă. În hipermarketuri şi florării preţul porneşte de la 14 lei pentru Senseveria sau Muşcată şi poate ajunge la 350 de lei pentru palmierii ornamentali. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite