Florea Măriuca este urmaşa Ilenei Sărăroiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântă şi dansează de la vârsta de 4 ani şi este nelipsită de la emisiunile folclorice de la televiziuni.

La doar patru ani, păşea pentru prima oară pe o scenă, în faţa unui public iar acum este nelipsită de la emisiunile cu specific flocloric. “Cânt de la vârsta de patru ani iar dansurile le-am început de la vârsta de trei ani. Până acum nu am fost la concursuri. Am apărut la Etno Tv, unde am câştigat o diplomă, dar şi la televiziunile locale. Îmi place când mergem cu gaşca la televiziuni pentru diferite filmări. Cel mai mult mi-a plăcut la Favorit şi la TVR 2”, ne-a spus Măriuca.

Mama sa şi-a dorit foarte mult în tinereţe să poată să urmeze cursuri de canto sau dans popular, dar nu a reuşit. A îndrumat-o în schimb, pe fata sa. “Îmi place foarte mult ceea ce fac. Prima dată a pornit de la părinţii mei, iar cu timpul a început să îmi placă şi mie foarte mult. Sunt mai mulţi interpreţi de muzică populară care îmi plac, Ileana Sărăroiu, Rodica Bujor sau Ileana Tănase” adaugă aceasta.

Melodiile sale preferate sunt “Frunzuliţă trei rozete”, de Rodica Bujor şi “Ieşi măicuţă la portiţă”, de  Ileana Sărăroiu.

Punctul forte - vocea

Măriuca se remarcă printr-un timbru plăcut al vocii, ceea ce o aseamănă cu Ileana Sărăroiu. “Punctul meu forte este vocea. Aş vrea să devin o cântăreaţă recunoscută, dar şi o dansatoare desăvârşită. Mai departe aş vrea să continui cu cântatul, să urc pe cât mai multe scene din judeţ şi de ce nu şi din alte judeţe. Momentan sunt răguşită pentru că am fost la prea multe concursuri şi emisiuni televizate şi mi-am forţat prea mult corzile vocale. Acum am de suferit pentru că nu m-am protejat. Oricum, nu-i asta o problemă, pentru că o să-mi revin”, se consolează tânăra interpretă de muzică populară.

Le cântă colegilor de clasă

Pentru că este talentată şi o adoră atunci când le cântă din repertoriul Ilenei Sărăroiu, colegii de clasă ai Măriucăi o roagă “să le îndulcească inimile” în pauze. “Colegiii mei mă roagă mereu să le mai cânt şi lor câte o piesă. În pauze vin pe lângă mine şi nu scap de ei până nu le cânt o melodie. De când sunt răguşită însă, am o scuză şi mă retrag în glorie. Îmi place să dansez muzică populară în general. Îmi plac «Braşoveanca», «Suita I» (care e compusă din mai multe dansuri: Brâuleţul, Floricica etc.)”, ne explică ea.

Are un costum de peste 100 de ani

Şi cum un interpret de muzică populară se laudă nu cu unul, două, ci cu zeci de costume populare, acelaşi lucru îl face şi Măriuca. Spune că are foarte multe costume lăsate moştenire de la bunica sa, printre care şi unul vechi de peste 100 de ani. “Costumul de pe mine a fost cumpărat acum un an de la cineva. Dar acasă am mai ulte costume rămase de la bunica mea. Am unul de peste 100 de ani dar am şi mai noi. Îmi place să am cât mai multe”, se laudă tânăra cântăreaţă.

Profesoara care o pregăteşte pe Măriuca îi prevede acesteia un viitor de succes. “Este un copil care te încântă imediat ce o asculţi, de cum deschide gura. Este foarte talentată şi la dansuri şi nu iese niciodată din cuvântul meu. Deocamdată are vocea în formare dar pot spune că seamănă cu Ileana Sărăroiu”, a declarat profesoara sa, Daniela Ion.

Întrebări şi răspunsuri:
Ce profesie ai vrea să urmezi?


Având în vedere că la momentul acesta cânt şi dansez, aş vrea să mă fac profesoară de muzică. Vreau să le transmit tuturor copiilor mei această dragoste pentru tradiţiile şi cântecele româneşti. Pentru asta o să mă înscriu la Conservator.

Crezi că mai este iubită muzica populară ?

Eu cred că muzica populară mai este iubită, în special de cei bătrâni. Cu toate acestea, mai sunt şi tineri care iubesc acest gen de muzică şi nu sunt puţini. Însă cu toate genurile acestea de muzică este mai greu.

Ce-i place?
“Îmi place să vin la sală şi să dansez, să învăţ mişcări noi. Îmi place să ascult mereu muzică populară şi melodii d-astea de suflet. Îmi place să o ajut pe mama la treburile casei, să am grijă de frăţiorul meu mai mic şi să mă joc volei”.

Ce nu-i place?
“Nu prea am lucruri care să nu îmi placă. Dar dacă mă gândesc mai bine, nu nu îmi place să mă cert la şcoală cu colegii mei, nu îmi place când se mai fac diferenţe între colegi de către profesori”.

Profil:
Nume: Florea Măriuca Georgiana
Născută la 28 noiembrie 1998
Localitatea: Voineşti
Studii: clasa a VI-a, la Şcoala Suduleni
Familie: doi fraţi, Călin (20 de ani) şi Florentin (2 ani)

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite