Finala liceenilor târgovişteni creatori de pagini web

0
Publicat:
Ultima actualizare:

16 concurenţi au ajuns în etapa finală, dintre cei 77 de elevi înscrişi la start. Adolescenţii pasionaţi de internet aşteaptă în această după-amiază, alături reprezentanţii Siveco şi Microsoft România, rezultatele unui concurs de pagini web. 

Asociaţia New Projects din Târgovişte a organizat luna aceasta un concurs de pagini web la care au fost invitaţi să participe peste 70 de elevi şi 33 de profesori din liceele dâmboviţene. Echipele au fost formate din maximum doi elevi şi au avut de pregătit o pagină web, 100% concepţie proprie.

Dintre toate lucrările prezentate, în finală au intrat numai 16. Fiecare liceu a participat la jurizarea lucrărilor, elevii având posibilitatea să îşi expună punctul de vedere asupra lucrărilor celorlalţi participanţi. “Simpozionul InfoGATES 2009 încheie concursul în care au fost implicaţi elevi şi profesori din liceele dâmboviţene. Atmosfera este foarte relaxată, sunt multe discuţii între participanţi privind modul de execuţie a lucrărilor. Am postat şi pe site-ul asociaţiei cele 16 lucrări finaliste şi am văzut că şi acolo se discută aprins”, ne-a declarat profesorul Radu Tăbârcă, coordonatorul evenimentului.

Emoţii la Sinaia

Astăzi este momentul mult-aşteptat de participanţii la acest concurs. În cadrul simpozionului organizat la Casa “Duca” din Sinaia, în jurul orei 18.00, se vor anunţa lucrările câştigătoare. “Nu am emoţii, am intrat în competiţie nu neapărat să câştig, ci pentru a învăţa cât mai multe. Am văzut lucrările celorlalţi, unele sunt chiar bune. Recunosc că aştept cu nerăbdare”, ne-a declarat Robert, unul dintre finalişti.

Microsoft România şi SIVECO au fost alături de elevi

Tot astăzi, au avut loc două conferinţe prezentate de membrii firmelor partenere. Elevii au avut parte de o prezentare a conferinţelor tip web Live Meeting şi a sistemului de operare Windows 7, susţinută de Victor Chiriţă din partea Microsoft România. “Este pentru prima dată când văd ceva organizat la acest nivel, este foarte multă informaţie, încerc să fiu cât pot de atent, pentru a nu pierde nimic”, a spus Mircea, unul dintre elevii participanţi la simpozion.

A doua prezentare a fost susţinută de reprezentanţii SIVECO România, fiind intitulată intitulată “To e or not to eLearning”. “Trăim vremuri în care informaţia aflată pe internet este din ce în ce mai căutată, este foarte important pentru cei tineri să înveţe să găsească resursele disponibile pe internet”, a declarat unul dintre cei doi profesori care au susţinut prezentarea.
Simpozionul InfoGATES 2009 a fost organizat de Asociaţia New Projects Târgovişte, în parteneriat  cu SIVECO şi Microsoft România

“Am vrut să oferim o şansă elevilor”

“Obiectivul principal a fost atragerea a cel puţin 300 de elevi dâmboviţeni cu vârsta între 14 şi 19 ani  în activităţi educative bazate pe tehnologia informaţiei şi oferirea unei oportunităţi de a-şi valorifica potenţialul creativ în domeniul informaticii aplicate.Pe lângă concursul de pagini web am organizat şi un atelier de lucru în care elevii au prezentat lucrări ştiinţifice care vor fi incluse în revista New Projects”, a declarat Radu Tăbârcă, coordonatorul evenimentului.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite