Târgovişte: Georgiana Vârjoghe, profesoara care cântă la Filarmonică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte:  Georgiana Vârjoghe, profesoara care cântă la Filarmonică
Târgovişte: Georgiana Vârjoghe, profesoara care cântă la Filarmonică

Georgiana predă muzică dar şi cântă. Ea profesează în cadrul filarmonicii din Târgovişte, a studiat vioară 9 ani dar îi place mai tare să cânte cu vocea. Vrea neapărat să urmeze două cariere: una în muzică şi una ca translator.

Pasiunea pentru muzică se trage din familie. A cântat mereu cu părinţii ei. Bunicul ei a fost rapsod popular şi le cânta colegilor pe front în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Mama sa este profesoară de flaut, deci tradiţia a rămas în familie. Încă de la grădiniţă, Georgiana a fost în centrul atenţiei şi i-a plăcut să fie admirată.

Prima ieşire pe scenă, la 13 ani


Prima ieşire pe o scenă reală, la un concurs de anvergură, a fost în clasa a VII-a. Georgiana a participat la un concurs de muzică clasică unde a luat premiul al II-lea. Acesta a fost începutul pentri o carieră în muzică demnă de invidiat.

A terminat Şcoala de Muzică la clasele I – VIII unde a studiat aproape 9 ani vioară, iar în clasa a IX-a a intrat la Colegiul Naţional ienăchiţă Văcărescu. Aici a descoperit un alt domeniu care i-a atras atenţia. Limbile străine. Pasionată de franceză dar şi mai mult de cântec, Georgiana reuşeşte să îmbine astăzi ambele pasiuni.

La 15 ani, vedetă TV


La 15 ani a apărut la „Ploaia de Stele”, emisiunea care îşi propunea să descopere talente, a postului naţional de televiziune. Aici a cântat o piesă a Laurei Fabbian şi a reuşit să meargă până în semifinalele concursului, apărând în 4 ediţii consecutive. O altă apariţie televizată a fost cea de la „Surprize, Surprize”, unde Andreea Marin a rugat-o să vină pe post de surpriză pentru Andra. Aici a imitat-o pe Mariah Carrey şi a fost foarte bine primită de public.

Textier pentru Laurenţiu Cazan

 În clasa a 12-a a luat locul 2 la un concurs dedicat lui Eminescu. Pe lângă muzică a scris şi texte. Unul dintre ele a fost preluat de Laurenţiu Cazan care l-a folosit într-o piesă de-a lui. La facultate a avut turnee in Franţa în anul 1, cu orchestra liceului de muzică. 

În prezent, Georgiana Vârjoghe este artist liric la Filarmonica Muntenia dar şi profesor de muzică. Întrebată la ce domeniu ar renunţa dacă ar fi să aleagă între cele două direcţii pe care deja a păşit, Georgiana a răspuns că pasiunea ei pentru muzică depăşeste orice alte plăceri şi că vrea să continue în lumea artei.

Se bucură de lucrurile simple

Întrebată despre cea mai mare realizare pe care a avut-o până acum, Georgiana răspunde modestă că cel mai tare se laudă cu apariţia de la televiziunea naţională. Ea este convină că dacă ar avea ocazia, ar putea să arate lumii întregi că valorile sunt altele şi că lumea se schimbă în rău. Ea spune că, în general oamenii şi-au uitat rădăcinile, au uitat să se bucure de lucrurile mărunte ale vieţii: un zâmbet al unui copil pe stradă sau păsările care ciripesc dimineaţa. Au uitat şi de Dumnezeu, să meargă la biserică, să se mai roage.

Vrea să urmeze două cariere

În viitor, Georgiana se vede în Bucureşti, fie translator, fie solist. Oricum, vrea neapărat să exploreze şi latura cealaltă, a limbilor străine,în special franceza, pentru că îi plac foarte tare şi ştie că se pricepe foarte bine.
Despre viaţa personală, Georgiana vorbeşte foarte dagajată. Nu are prieten şi pune cariera pe primul plan, deci în viitorul apropiat nu are de gând să se mărite. Cu toate astea, recunoaşte că dacă va apărea bărbatul ideal, nu va sta pe gânduri.

Întrebări şi răspunsuri:


Dacă ar fi să alegi între catedră şi activitatea la filarmonică, ce ai alege?

Aş alege fără să stau pe gânduri filarmonica, chiar dacă sunt bani mai puţini, pentru că întotdeauna arta îţi înnobilează sufletul, iar dacă nu faci ceea ce ai de făcut cu plăcere, nu mai are rost să te mai zbaţi.

Ai vreun model în cariera ta, la care accezi?

Modele sunt foarte multe de urmat. E foarte greu să alegi având în vedere paleta vastă de opţiuni: compozitori şi muzicieni. La ora actuală îmi place foarte mult soprana Angela Gheorghiu.  

Ce-i place:


Îmi place când merg în Europa să vizitez mai întâi monumentele istorice şi niciodată nu pun pe primul plan shopping-ul. Îmi place foarte mult arta fotografiei, să fac poze ale diferitelor forme de nori sau lucrurilor mărunte ce scapă cotidianului.

Ce nu-i place:

Nu-mi plac oamenii care se angajează într-o discuţie pentru a-şi realiza interesele proprii. Nu-mi place deloc aglomeraţia şi mâncărurile picante. Urăsc mirosurile urâte dar şi praful pe care uneori îl inspir dimineaţa pe trotuarele oraşului.

Profil:
Data naştrerii: 25 feb 1985
Locul naşterii: Târgovişte
Studii: Facultatea de ştiinţe şi arte, pedagogie muzicală
Fac de ştiinţe umaniset română franceză
Familei: un frate şi o soră

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite