Fetiţă de şase ani, în comă după ce a căzut de pe un pod, în Bezdead

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rudele fetiţei îi acuza pe medicii din Târgovişte că au ţinut-o prea mult în spital
Rudele fetiţei îi acuza pe medicii din Târgovişte că au ţinut-o prea mult în spital

Neatenţia unei fetiţe în vârstă de şase ani era să o coste viaţa. Fata se plimba pe un pod de fier, la o înălţime de aproximativ cinci metri, când, la un moment dat, a căzut, lovind-se cu capul de pietre. Totul s-a întâmplat seara trecută, în localitatea dâmboviţeană Bezedead.

Se pare că minora se afla la bunicii ei bucureşteni, care au o casă de vacanţă în localitatea Bezdead. Micuţa a ieşit afară să se joace dar nu şi-a dat seama de pericolele care o pândeau. Ea se juca pe podul care traversează Pârâul Bizdidel.

Minora a fost adusă în stare de inconştienţă la Spitalul Judeţean din Târgovişte, unde medicii au încercat în zadar să comunice cu ea. Rudele fetiţei îi acuza pe medicii din Târgovişte că au ţinut-o prea mult în spital în condiţiile în care Spitalul Judeţean nu dispune de computer tomograf.

“Copilul a stat mai mult de o oră aici la spital din cauza sistemului medical românesc. Este în stare gravă. Nu este posibil ce se întâmplă. La noi în ţară, un copil cu traumatism cranio-cerebral să stea la Târgovitşe, într-un oraş, atâta timp să aştepte o ambulanţă, să nu aibă tomograf? Au dus-o la Radiologie şi au plimbat-o de colo, colo prin spital. E grav ce se întâmplă”, a spus tatăl micuţei.



În replica, medicii spun că pacienta a fost stabilizată şi trimisă pentru investigaţii suplimentare la Spitalul Bagdasar Arseni din capitală. “Se pare că a fost vorba de o cădere acidentală, din relatările familiei. S-au făcut investigaţii, radiografie abdominală, radiografie pulmonară,  electrocardiogramă, nu au fost modificări. Starea pacientei era cu somnolenţă, aşa că am decis să o trimitem la Bucureşti pentru investigaţii amănunţite. Noi am făcut ceea ce trebuia făcut. Nu puteam pune copilul în salvare spre Bucureşti fără să îl vedem înainte. Trebuia să facem investigaţiile minime”, a declarat Monica Guran, medic neurolog.

Pe fir au intrat şi poliţiştii care vor să afle cum s-a petrecut tragedia. Oamenii legii au demarat  o anchetă în acest caz. Părinţii sunt în pericol chiar să fie decăzuţi din drepturi, dacă ancheta stabileşte că au fost neglijenţi.

“Copilul a stat mai mult de o oră aici la spital"
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite