Femeile din Târgovişte au spus un “NU!” răspicat violenţei domestice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majoritatea celor care au ieşit astăzi în stradă sunt femei, copii şi bătrâni
Majoritatea celor care au ieşit astăzi în stradă sunt femei, copii şi bătrâni

Peste şase sute de târgovişteni au participat la un marş de protest împotriva violenţei domestice care a început azi-dimineaţă la ora 10.00.

“NU abuzului” şi “Violenţa naşte violenţă”  scandau participanţii la miting care au mărşăluit pe străzile oraşului. Majoritatea erau femei, copii şi bătrâni, categoriile asupra cărora se îndreaptă violenţa şi abuzurile. “Când o femeie este lovită suferă şi copiii dar şi ceilalţi membri ai familiei, părinţi, socri. De obicei membrii unei familii sunt dominate şi se tem de bărbatul casei. Am trecut şi eu prin asta, şi mama mea şi unele dintre vecinele mele şi prietenele mele”, a spus Loredana, o femeie în vârstă de 37 de ani care a participat la mitingul de astăzi.

“S-a întors la centru bătută şi înţepată cu furca”

Mitingul de astăzi a avut loc cu ocazia celor 16 Zile de “Activism împotriva Violenţei asupra Femeii” care au început la 25 noiembrie şi se vor încheia la 10 decembrie.

Poliţiştii judeţul Dâmboviţa au intervenit anul acesta în peste 1.000 de cazuri de violenţă domestică ei fiind chemaţi chiar şi de 3-4 ori pe zi de vecinii care aud scandal din apartamentele vecine. Psihologii celor două centre din judeţul Dâmboviţa unde se pot adăposti femeile abuzate spun că de cele mai multe ori femeia are tendinţa să ierte şi să se întoarcă lângă agresor. “Am avut nenumărate probleme cu soţii care le urmărescdupă ce ele fug de acasă şi se jură că nu le mai bat. A fost unul care a jurat la biserică iar soţia l-a crezut. Din nefericire ea s-a întors la centru după şase luni, bătută şi înţepătă cu furca”, a spus psihologul Eugen Florea.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite