Fără buget, investiţiile stagnează în Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăriile din Dâmboviţa funcţionează la cota de avarie, cu doar 8,3% din alocările bugetare de anul trecut, întrucât conducerea Consiliului Judeţean nu a reuşit să ajungă la consens cu aleşii care reprezintă opoziţia, pe marginea proiectului de buget pentru 2011.

Cele câteva runde de negociere organizate nu au avut niciun rezultat, preşedintele Florin Popescu fiind în continuare acuzat că împarte fondurile publice favorizând primarii partidului de guvernământ. Pentru a detensiona situaţia, şeful administraţiei judeţene spune că va veni în faţa legislativului dâmboviţean, în şedinţa ordinară de lucru din luna ianuarie, cu acelaşi proiect de buget din 2009, când a fost aprobat în unanimitate, pentru prima dată în istoria Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Primăriile nu pot achita decât utilităţile şi salariile


Edilii cred că întârzierea aprobării bugetului judeţean pune în pericol investiţiile. La Fieni, spre exemplu, proiectul de reabilitare şi modernizare a Casei de Cultură poate fi pierdut. „Trebuie să depun documentaţia până la 1 februarie la Ministerul Dezvoltării. Tot până atunci trebuie să plătesc proiectul. Aproape 8.000 de euro.  Fără buget, nu pot să achit decât utilităţile, consumabilele şi salariile”, spune primarul Adriean Budoiu.

image

Situaţia este generalizată pentru toate localităţile din judeţ. „Neavând sumele pentru echilibrare, nu putem să ne facem bugetele proprii. Din această cauză, suntem limitaţi la cheltuieli. Nu avem cum să venim cu cofinaţarea pentru proiectele de investiţii cu fonduri europene. Eu am foarte multe şantiere deschise şi momentan stagnez”, afirmă Marius Caraveţeanu, primarul oraşului Răcari.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite