Fantasy Band Globe-trotterii muzicii târgoviştene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu peste 12 ani de experienţă internaţională, trupa abordează un reportoriu din toate genurile muzicale, ce conţine aproximativ 1200 de hituri

Întorşi de puţin timp în România, membrii trupei Fantasy Band s-au făcut cunoscuţi pe toate continentele lumii, dar şi în ţară. Artiştii dâmboviţeni cântă în concerte alături de Corina Chiriac şi de mulţi alţi cântăreţi consacraţi.
Trupa care a făcut înconjurul lumii
Fantasy band a fost înfiinţată  în 1995 şi la numai doi ani de existenţă, membrii trupei au semnat un contract de şapte luni în Norvegia, unde s-au adaptat la cerinţele pieţei scandinave. „A fost nevoie de un efort deosebit pentru adaptarea imediată la cerinţele publicului norvegian, care era foarte selectiv. Contractele au fost reînnoite şi am desfăşurat turnee în toată Norvegia de la cel mai sudic oraş la Marea Nordului şi până dincolo de Cercul Polar”, declară Flavi Ionescu, managerul trupei.
În 2002 tinerii artişti încep o nouă experienţă în Orientul Îndepărtat, în India unde susţin o serie de concerte. Japonia, China sunt doar o parte din locurile care au urmat. „Am semnat un nou contract de opt luni la unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Hong-Kong. Dupa această experienţă frumoasă a urmat o altă experienţă la fel de plăcută, când am primit primul contract pe mare. Ne-am îmbarcat pe unul din iahturile de cinci stele ale unei companii americane si după cele şapte luni de navigat prin Mediterană, Atlantic şi Pacific, am semnat cu o noua agenţie de entertainment din Londra”. Călătoriile nu s-au oprit aici pentru tânăra formaţie şi în 2006 îşi continuă cariera în Canada, unde primesc rezindenţă permanentă. „Îmi amintesc cu drag de revelionul din 2007, când am cântat pentru 350 de români din comunitatea română din Toronto. După aceea au urmat apele calde din Marea Caraibelor după care am cântat pe nava către Alaska”, îşi mai aminteşte managerul.
Prietenii Corinei Chiriac
Astfel, tinerii artişti au călătorit în peste patruzeci de ţări pe toate continentele lumii. În aprilie 2008, s-au întors definitiv în România, într-o nouă formulă, alături de membri tineri şi pasionaţi de muzică. În prezent, trupa este formată din opt membri, cinci dâmboviţeni şi doi constănţeni.. „Fantasy band este o trupă de evenimente nu de local. Repertoriul este dezvoltat în mod constant atât cu piese noi aparute recent, cât şi cu piese din anii 50. Lista de cântece are peste 1.200 de titluri din muzica uşoară şi din muzica populară. Ne studiem bine repertoriul şi imaginea. Corina Chiriac s-a dovedit a fi o foarte bună prietenă a trupei şi cântăm în fiecare concert al artistei. De asemenea, am avut spectacol alături de nume cunoscute la aniversarea de 50 de ani de activitate a lui Florin Piersic, în luna martie. Cred că cel mai important pe scenă este să fii relaxat, să te simţi bine, astfel transmiţi şi publicului starea. Muzica trebuie să treacă prin tine. Un lucru important în succesul nostru este faptul că suntem foarte buni prieteni şi reuşim să colaborăm foarte bine”, spune Ruxandra Popa, una dintre solistele trupei.


 Întrebări şi răspunsuri
Cu ce artişti români aţi colaborat?
Am avut şi avem în continuare multe colaborări frumoase şi importante cu artişti renumiţi. Câteva nume ar fi Tavi Colen, Emilia Ghinescu, Călin Geambaşu. Ne ajută faptul că abordăm mai multe stiluri, jazz, country, latino, rock, muzică populară.
Vă veţi lansa şi cu un produs prorpiu?
Bineînţeles că pregătim ceva al nostru. Piesele sunt în lucru şi cu toţii participăm, pentru că doar aşa vom avea rezultate foarte bune. Repetăm în fiecare zi în studioul nostru şi îmbunătăţim de fiecare dată produsul ce nu va întârzia să apară.

Profil

Fondată în anul: 1995
Membri:
 Marlene Ionescu, Pucioasa - voce, chitară, percuţie. Cântă în 14 limbi
Ruxandra Popa ,Târgovişte - voce, clape. Studii muzicale şi economice
Marian Gănescu, Constanţa - saxofon, clarinet, percuţie. Masterat în Jazz
Mihai Muscalu, Constanţa – chitară bass. Modelat de John Patituci
Ionuţ Tebeică, Pucioasa -  tobe, chitară voce. Studii muzicale şi paramedicale.
Andrei Curătureanu, Târgovişte – chitară electrică, voce. Licenţiat în muzică.
Flavi Ionescu – clape, voce. Iniţiatorul proiectului
Ovidiu Ştefan, Târgovişte – pian. Profesor de pian la  Liceul de Arte
Palmares: Concerte în China, Japonia, India, Canada, Alaska

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite