Târgovişte: Fabian Gabriel Toma, la 16 ani se ocupă de site-ul trupei La Familia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Fabian Gabriel Toma, la 16 ani se ocupă de site-ul trupei La Familia
Târgovişte: Fabian Gabriel Toma, la 16 ani se ocupă de site-ul trupei La Familia

La 15 ani a creat un blog dedicat 100% trupei „La Familia” iar un an mai târziu a ajuns să se ocupe de site-ul oficial al trupei. Este pasionat de tot ceea ce înseamnă mişcarea hip-hop şi lucrează la un album propriu pe care vrea să îl lanseze în curând.

De mic copil a fost familiarizat cu muzica hip-hop. Tatăl lui l-a ghidat spre muzică şi l-a încurajat tot timpul. „Pe la 4-5 ani am ascultat primele casete, erau pe atunci 2Pac, BUG Mafia, La Familia, Coolio, mi-au plăcut foarte tare, eram înnebunit, am crescut cu stilul lor, căutam peste tot versuri şi informaţii despre trupe, cu toate că la vârsta pe care o aveam nu înţelegeam mare lucru din muzica aia”, povesteşte Fabian.

Nu a fost interesat de o carieră în muzică şi astfel nu s-a gândit niciodată serios să urmeze cursuri de teorie muzicală. De aproape un an de zile a început să cocheteze cu ideea de a compune piese. „Am stat mult timp pe lângă producători mari, de exemplu DoubleL, un artist timişorean instalat la Stuttgart în Germania, cel care produce pentru La Familia. De la el am învăţat foarte multe lucruri pe care le-am aplicat în proiectele mele. Cred că dacă ai de la cine să înveţi, nu îţi trebuie neapărat şcoala de muzică”, spune Fabian.

Lucrează cu trupa „La Familia”

Este fan al formaţiei „La Familia” şi a dorit să facă un blog în care toţi cei interesaţi de activitatea trupei să poată găsi informaţii de ultimă oră. „Aşa a apărut www.la-familia97.blogspot.com, am mers cu blogul ăsta timp de o lună, pe urmă am avut din ce în ce mai multe accesări, devenise foarte căutat. Am trimis un email la Luchian Constantinescu, cel care a creat site-ul oficial al trupei. I-am descris blogul şi tot ceea ce se întâmpla, a fost mulţumit de munca mea şi mi-a oferit şansa de a colabora cu el. Acum, eu mă ocup în mare de partea scrisă şi Luchian se ocupă de administrarea site-ului oficial, www.la-familia.ro. Eu încarc informaţiile pe site şi astfel îl aduc la zi, la fel se întâmplă şi cu forumul. Trupa „La Familia” a fost prima trupă hip-hop care a decis să îşi ţină fanii la curent prin intermediul unui site, iar eu cu Luchian îl menţinem cât mai interactiv”, povesteşte Fabian.

A avut şansa de a îi cunoaşte personal pe membrii trupei, prin intermediul unui prieten. „Puya a fost primul care a aflat de blogul meu, într-un videochat pe site-ul apropo.ro, care s-a ţinut la un grătar pe un bloc. Aici a fost întrebat de către un fan dacă ştie de existenţa blogului, el a spus că nu, dar un prieten care era acolo, i-a confirmat existenţa blogului. După acest videochat am dat un interviu cu un bun prieten de-al meu şi un apropiat al trupei, iar acesta le-a arătat celor din „La Familia” despre ce este vorba şi într-una din zilele următoare a hotărât să mă prezinte trupei şi aşa ne-am cunoscut”, îşi aminteşte Fabian.

Mustrat de fani pe site

Au fost şi momente mai puţin plăcute când fanii care accesau site-ul l-au luat la rost pentru că informaţiile nu erau chiar actuale. „Era planificat ca prin luna mai să iasă un album de-al lui Sişu, „Vacanţă în Mexic”,  noi am lansat ştirea pe site, însă din mai multe motive albumul nu a ieşit nici acum. Va ieşi în luna septembrie. Dar oricum fanii ne-au taxat pe noi, că nu aveau pe cine altcineva”, zâmbeşte Fabian.

Una din piesele lui a câştigat un concurs

La un concurs organizat de trupa „Ceilalţi” din Suceava, piesa produsă de Fabian a fost desemnată câştigătoare. „Trebuia făcut un remix la una din piesele celor din Suceava, au fost mai mult de 100 de piese în concurs şi au ales-o pe a mea. Piesa o să apară şi pe maxi-single-ul lor dar şi pe mixtape-ul meu. Poate fi ascultată pe www.fabbyano.tk sau pe http://ceilalti.ro/cretzu . Aseară am aflat, lucru care m-a bucurat foarte tare”, spune Fabian.

Mâine împlineşte 17 ani şi are o satisfacţie. „Am reuşit să mă fac cunoscut, să îmi fac un nume, de mic mi-am dorit lucrul acesta, să fiu cu o jumătate de metru mai în faţă. Am cunoscut mulţi oameni din domeniu, este foarte interesant când apuci să lucrezi cu profesionişti”, încheie Fabian.

Ce-i place:
„Sunt fascinat de muzică, îmi place să ascult şi să compun, în special hip-hop. Îmi plac grătarele, aproape în fiecare weekend ies cu prietenii sau cu familia la un grătar. Mai joc din când în când fotbal, dar nu mă omor prea tare.”

Ce nu-i place:
„Să mă bată cineva la cap, să mi se zică de mai multe ori acelaşi lucru, să nu mă streseze cei din jur. Nu am deloc răbdare, dacă ceva nu îmi iese nu insist prea mult asupra acelui lucru.”

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:

Ce planuri de viitor ai?
F.T.: „Primul proiect la care lucrez acum se numeşte „Episoade”. Este vorba despre un mixtape pe care vreau să îl lansez luna viitoare pe 15, o să apară sub label-ul BRONEWS.COM, un blog destinat strict hip-hopului, în care apar artişti de renume precum Puya, Sişu, Paraziţii, etc. Nu o să fie scos la vânzare, o să fie o promovare gratuită, nu vreau să fac o carieră din muzică. Asta îmi place şi acum asta fac, mai târziu vedem, deocamdată urmez turismul la liceu şi vreau să mă îndrept şi la facultate către turism, aproape sigur la Bucureşti.”

Câte ore pe zi munceşti pentru site?
F.T.: „Sunt zile în care muncesc foarte mult. De exemplu zilele acestea am foarte mult de lucru, pentru că în curând se vor lansa foarte multe proiecte, două videoclipuri de la Sişu, urmează Puya cu „Românisme” - volumul doi,  automat încă un videoclip care să promoveze albumul, în plus de asta mai este şi albumul meu, la care încă mai am de lucru, după lansari sunt interviuri, concerte şi totul trebuie documentat. A fost vacanţă şi am avut mai mult timp, dar când va începe şcoala o să mă axez mai mult pe şcoală, dar o să încerc să lucrez în paralel.”

Profil:
Născut: 20 august 1992
Studii: Colegiul Economic „Ion Ghica”, Târgovişte
Profesie: elev

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite