Târgovişte: UPDATE: Falsificatorii de credite au fost eliberaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: UPDATE: Falsificatorii de credite au fost eliberaţi
Târgovişte: UPDATE: Falsificatorii de credite au fost eliberaţi

Cei cinci barbaţi din Moreni care s-au ales cu dosare penale după ce în perioada 2006 – 2007 au racolat 32 de persoane cu ajutorul cărora au obţinut credite false in valoare de 800.000 de lei, au fost eliberaţi, la miezul nopţii. Poliţiştii din Moreni au reuşit să probeze întreaga activitate infracţională a falsificatorilor şi i-au propus pentru arestare Tribunalului Dâmboviţa, însă procurorul care s-a ocupat de caz i-a lăsa

Cei cinci capi ai reţelei de falsificare de credite au vârste cuprinse între 30 şi 41 de ani. Prin cele 32 de persoane, care sunt în general, oameni cu venituri modeste, falsificatorii au prejudiciat două bănci din Moreni şi Ploieşti cu 800.000 de lei. Barbaţii aveau firme de construcţii sau fier vechi iar actele false erau întocmite pe societăţile lor. După ce se perfecta împrumutul acordat de bancă, oamenii păcăliţi le dădeau acestora 80% din valoare.

Potrivit şefului Poliţiei Moreni, comisarul şef Viorel Polexe, beneficiarii creditelor plăteau decât primele trei rate din împrumut, ceea ce i-a făcut pe bancheri să alerteze poliţia.

“ După o muncă de echipă care a durat aproape un an de zile, am reuşit să le probăm faptele. Cele 32 de persoane au fost racolate în perioada 2006 – 2007, iar cu ajutorul actelor false, cele două banci au fost prejudiciate cu opt miliarde de lei vechi”,  a declarat Viorel Polexe.

Oamenii legii au descins, ieri, în locuinţele celor cinci unde s-au găsit mai probe incriminatoare în acest caz. Mai mult, la domiciliul unuia dintre capii reşelei, oamenii legii au gasit şi 800 de pachete de ţigări cu timbre false.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi falsificatorii riscă între 10 şi 20 de ani de închisoare pentru înşelăciune în formă agravantă. Toate celelalte 32 de personae implicate risca şi ele între trei şi 15 ani pentru înşelăciune.

Moreni – paradisul infractorilor de acest gen

Cazul rezolvat ieri de Poliţia din Moreni nu este singurul de acest gen. Comisarul Viorel Polexe a declarat că şi în 2007 şi în 2008 a fost nevoit să “sugrume” astfel de reţele de falsificatori de credite. În 2007 prejudiciul a fost de aproximativ 200.000 de lei iar anul trecut mai multe bănci din Moreni şi Ploieşti au fost prejudiciate cu peste 600.000 de lei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite