Făină de cânepă şi miere de mentă la Bio-Dapa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Târgovişte s-a deschis primul magazin de produse bio. La magazinul aflat în incinta complexului Mondial se găsesc numai produse naturale, certificate bio, de la polen crud, până la vinuri ecologice.

 În Târgovişte s-a deschis singurul magazin unde oamenii pot găsi produse bio şi tradiţionale, care nu conţin chimicale. Miere de mentă, polen crud, produse din cânepă alimentară, uleiuri vegetale din plante, cereale fără gluten, toate acestea sunt alimente de care puţini au auzit, dar care sunt benefice pentru organism. Magazinul a fost deschis în luna octombrie şi s-a bucurat de succes încă de la început. „Ideea a venit din nevoia de a ne alimenta sănătos. Alergam după mâncare sănătoasă în alte oraşe, pentru că aici nu găseam. M-a surprins cât interes poate să existe. Foarte mulţi oameni modeşti din punct de vedere financiar şi preferă să dea puţin mai mult pe un produs sănătos, decât să ia un aliment ieftin care le face rău”, mărturiseşte Pompilia Alexandrescu, administrator al magazinului Bio-Dapa.
Târgoviştenii au de ales dintr-o gamă variată de produse, de la făină de cânepă şi lapte vegetal din soia, până la produse tradiţionale de porc din Maramureş. Pe rafturi magazinului se regăsesc chiar şi comestice bio, produse din plante naturale. „De exemplu, cânepa alimentară este un foarte benefică pentru organism, reglează colesterolul şi dă echilibru. Avem aici şi mâncare sănătoasă pentru bebeluşi. În momentul în care ai un copil dacă te apuci şi citeşti o etichetă şi vezi ce conţine produsul respectiv, nu îţi vine să îi mai dai să mănânce acel aliment”, spune aceasta.

Vinuri ecologice

Pe lângă toate acestea, târgoviştenii îşi pot cumpăra şi ceaiuri naturale, dar şi vinuri ecologice produse de francezi la Dealu Mare. Mare parte din produse sunt cerificate bio, iar cele necertificate sunt tradiţionale şi nu au adaosuri chimice. Administratorii magazinului promovează producătorii autohtoni, care, spun ei, au produse de calitate. „Trebuie să ne readucem aminte să mâncăm puţin mai sănătos, chiar dacă nu mergem strict pe sănătate. Am constatat că vin foarte mulţi oameni în vârstă, care vin şi se documentează, iar după ce iau pensia vin şi cumpără. Mulţi oameni trecuţi de prima tinereţe ne spun că produsele pe care le regăsesc aici le ştiau, dar nu le mai găseau în magazine”, mărturiseşte Pompilia Alexandrescu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite