Târgovişte: Făină şi zahăr pentru dâmboviţenii săraci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Făină şi zahăr pentru dâmboviţenii săraci
Târgovişte: Făină şi zahăr pentru dâmboviţenii săraci

Aproape 10% din populaţia judeţului Dâmboviţa va primi ajutoare alimentare de la UE. Cei mai mulţi sunt pensionari  şi persoane singure cu venituri foarte mici.

Ajutoarele venite anual din stocurile de intervenţie comunitare sunt binevenite pentru persoanele care trăiesc de pe o zi pe alta. Nu sunt puţini cei care vor beneficia, începând de luna viitoare, de acest sprijin venit prin Planul European de Acordare a Ajutoarelor Alimentare şi care constă în alimente precum zahăr şi făină.

Astfel, aceste alimente vor ajunge la 50.000 de dâmboviţeni, ceea ce arată că 10% din populaţia judeţului are nevoie de sprijinul comunităţii pentru a supravieţui.

Ajutoarele vor ajunge mai ales la pensionari

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dâmboviţa, Andreea Ionescu, a declarat că persoanele care beneficiază de aceste ajutoare vin din rândul pensionarilor cu venituri sub 400 de lei pe lună, şomerii care primesc indemnizaţie, familiile şi persoanele singure beneficiare de ajutor social şi persoanele cu handicap neinstituţionalizate.

Din cei 50.000 de beneficiari ai acestui program, peste 37.000 sunt pensionari. Printre localităţile unde se înregistreaz0ă cel mai mare număr de persoane care vor primi acest ajutor se numără Târgovişte, Gura Ocniţei, Brezoaiele, Crângurile sau Ludeşti.

Alimentele vor fi depozitate la Adânca

Andreea Ionescu a precizat că în gestionarea alimentelor care vor sosi în judeţul Dâmboviţa sunt împlicate şase intituţii: Consiliul Judeţean, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Direcţia Muncii, Casa Judeţeană de Pensii şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Alimentele, care sunt aşteptate să sosească luna viitoare, vor fi duse la depozitul de la Adânca, de unde vor fi preluate de primarii localităţilor implicare şi distribuite cetăţenilor care beneficiază de acest drept.

Mulţi nu ştiu de acest drept

Lubă Cristea este o femeie în vârstă de 80 de ani din municipiul Târgovişte care nu are decât un ajutor social în valoare de 108 lei. Bătrâna nici nu ştia că ar putea primi o importantă cantitate de făină şi zahăr, pe care să le folosească aşa cum crede ea de cuviinţă.

“Mamă, dacă aş putea lua şi eu ajutorul ăsta aş fi foarte fericită. Pentru mine ar fi o mică avere, că trăiesc din banii de ajutor social şi din ce câştig când ies cu cântarul afară. Îmi mai dă lumea câţiva bănuţi, dar nu îmi ajung”, spune bătrâna.

Femeia a povestit că nu a lucrat decât foarte puţini ani cu forme legale, dar nu a putut face rost de documente care să ateste acest lucru, pentru că i s-a spus că au fost distruse în urma cutremurului din martie 1977. Lubă Cristea a avut grijă de cei şapte copii şi de nepoţi.

“Nu mai am decât cinci copii. Mă ajută şi ei cum pot, că şi pentru ei e greu, abia se descurcă şi ei”, a încheiat bătrâna.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite