Târgovişte: Facem economie şi le spălăm mai rar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Facem economie şi le spălăm mai rar
Târgovişte: Facem economie şi le spălăm mai rar

Spălătoriile auto din Târgovişte au din ce în ce mai puţini clienţi. Cauzele acestei situaţii o reprezintă lipsa banilor şi, mai ales, faptul că oamenii preferă să spele maşinile acasă. Aceste economii pot duce însă la amenzi usturătoare, dacă numărul de înmatriculare devine ilizibil din cauza murdăriei.

În Târgovişte sunt peste 40 de spălătorii auto. Dacă anul trecut, pentru a spăla maşina, mai ales la sfârşitul săptămânii, aveai de aşteptat mai bine de o jumătate de oră la rând,  de ceva vreme, la spălătorii nu mai există coadă. Deşi preţurile au rămas aceleaşi în cea mai mare parte, clienţii sunt din ce în ce mai puţini.

„Vânzările noastre s-au micşorat cu cel puţin 40 de procente. Nu ştiu sigur de ce clienţii vin în număr din ce în ce mai mic. Cred că nu mai au bani majoritatea. Cert e că nici statul nu ne ajută să ne păstrăm afacerile. Şi taxe şi impozite sunt mereu mai multe”, a declarat Mădălina Bârlog, administratorul spălătoriei Laguna de pe Calea Domnească.

Nici în alte zone ale oraşului lucrurile nu stau mai bine. „Avem din ce în ce mai puţini clienţi. Cred că lumea a început să spele maşinile mai rar sau să facă treaba singuri, acasă. Deşi o spălare completă, interior şi exterior, nu depăşeste 20 de lei, oamenii nu se mai înghesuie”, a declarat Victor, angajatul unei spălătorii din micro 3.

image



Oamenii nu mai dau banii pe spălatul maşinilor

Cei mai mulţi dintre târgovişteni au început să spele maşinile mai rar. „Spăl maşina o dată la 3 săptămâni. Înainte o spălam săptămânal, poate chiar mai des. Acum însă nu mai arunc cu banii”, spune Dan Andreescu, un tânăr de 26 de ani. Alţi şoferi preferă să îşi spele autovehiculul singuri, mai ales acum, în perioada verii. „Mă duc duminica la părinţii mei la Teiş, la curte, şi pun eu furtunul pe ea. E mult mai ieftin şi ne mai şi distrăm, în familie, cu spălatul maşinii”, spune Andrei Oprea, un şofer de 43 de ani.

Mulţi vor să îşi cumpere utilaje pentru acasă

Există şi târgovişteni care preferă să îşi cumpere o pompă şi un pistol de apă special pentru a-şi spăla maşina acasă, în curte sau în faţa blocului. „Vreau să cumpăr o instalaţie pentru că e nevoie. Merg toată ziua cu maşina şi se murdăreşte imediat şi fiind agent de vânzări, trebuie să am maşina curată. Decât să dau zilnic 25 de lei la spălătorie, mai bine o fac eu. Mă costă vreo 3 milioane toată instalaţia cu pompă şi pistol, aşa că mă voi duce să o cumpăr”, a declarat Marius Simion, un agent de vânzări de 37 de ani.

Spălătoriile vor reduce preţurile

Dacă numărul clienţilor va scade în continuare, patronii de spălătorii se vor vedea nevoiţi să reducă din preţuri. „Nu o să am ce să fac şi o să merg aproape de limită cu preţul, în aşa fel încât să pot plăti apa, curentul, chiria şi angajaţii şi să nu mai scot profit aproape deloc. Deşi, chiar şi cu preţul scăzut, nu ştiu dacă o să vină mai multă lume în perioada asta de criză”, spune Aurel Ilie, patronul unei spălătorii de la marginea oraşului.

Amenzi pentru numere murdare

Economiile la spălatul maşinii pot duce însă la cheltuieli şi mai mari. În cazul în care plăcuţele de înmatriculare nu mai pot fi citite cu uşurinţă din cauza mizeriei, şoferul riscă o amendă destul de mare. „Pentru plăcuţele de înmatriculare murdare se aplică amendă în cuantum de  2 sau 3 puncte, până la 180 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, Mihălăchioiu Andreea.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite