Expoziţie foto despre Palestina şi Israel, la Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de mâine, 1 aprilie, timp de o săptămână, târgoviştenii sunt aşteptaţi să ia contact cu viaţa cotidiană a israelienilor şi a palestinienilor, într-o expoziţie inedită găzduită de Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească”.

Acest proiect de artă vizuală – care prezintă 27 de fotografii luate de persoane din Portugalia, Franţa, Grecia şi Polonia – a fost realizat ca urmare a unei vizite a unei delegaţii internaţionale a Fundaţiei Anna Lindh care a participat la acţiuni culturale în Israel şi Palestina.
Imaginile prezintă percepţiile unor persoane diferite, provenite din locuri diferite, care au petrecut o săptămână scurtă, dar intensă, călătorind de la Jaffa la Hebron, prin Betleem, Ierusalim şi Ramalah.

Mai degrabă decât oglindirea unor noţiuni duale, expoziţia încearcă să-i încurajeze pe oameni să reflecte asupra vieţii cotidiene dintr-o zonă geografică plină de imagini ce prezintă adeseori confruntări şi violenţă. Mai degrabă prin valoarea sa de „generatoare de întrebări” decât prin cea documentară, expoziţia este şi un mod de a reflecta asupra modului în care oamenii pot privi către aceleaşi lucruri în mod diferit deşi se află în acelaşi context.

Expoziţia a fost deja prezentată la Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) în timpul Forumului Anna Lindh din martie 2010 şi la Parlamentul European de la Bruxelles în decembrie 2010.

După prezentarea sa în România, proiectul de arte vizuale “De o parte şi de cealaltă – Percepţii ale unei călătorii de o săptămână în Israel şi Palestina” va fi prezentat la Tampere (Finlanda), Riga (Letonia) şi Kedainiai (Lituania).

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite