Expoziţie de pictură realizată de persoanele aflate la vârsta a treia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de persoane aflate la vârsta a treia s-au întâlnit la Casa de Cultură a Sindicatelor să sărbătorească Ziua Internţională a Perrsoanelor Vârstnice. Poeţi, pictori, doctori, oameni care au avut merite deosebite s-au strâns laolaltă, evenimentul culminând cu o expoziţie de pictură, dar şi cu un recital de poezie.

"Dorim ca ziua persoanelor vârstnice să fie în fiecare zi, ca să putem acorda tot sprijinul şi atenţia noastră, să-i scoatem din anonimat. Când avem posibilitatea, ne strângem toţi şi în afară de expoziţiile care se organizează, avem şi un mic protocol, unde se stă la discuţii", a declarat pentru „Adevărul de Seară” Aurel Stănilă, unul dintre organizatorii evenimentului.

Întâlnirea i-a emoţionat pe cei prezenţi în foaierul mare al Casei de Cultură a Sindicatelor, iar poeziile recitate în cadrul evenimentului le-au adus un plus de zâmbet pe buze. Expoziţia de pictură, care a conţinut şi lucrări ale Vladislavei Iacuboski, care la cei 91 de ani ai săi încă reuşeşte să creeze artă, a fost pe placul tuturor. "Nu există om în vârstă decât din punct de vedere material, căci spiritul este modelat de Dumnezeu şi nu are vârstă. Dacă luăm cuvintele unui mare înţelept, care a zis: „Te-ai gândit cum arăta chipul tău înainte ca tatăl şi mama ta să se fi întâlnit?”, asta te face să te duci într-o altă zonă, acolo de unde venim.  Vorbim de Seneca, Charlie Chaplin, Michelangelo, acum, în secolul 21 şi spiritul lor este prezent. Spiritul nu are vârstă", mărturiseşte pictorul Mihai Şerbănescu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite