Expoziţie de ceasuri vechi la Curtea Domnească din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţie de ceausuri
Expoziţie de ceausuri

Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” din Târgovişte găzduieşte în perioada 22 martie – 22 mai 2012, la Muzeul de Artă , str. Calea Domnească, nr. 185, o expoziţie de ceasuri intitulată Valori de patrimoniu din colecţiile  Muzeului Ceasului “Nicolae Simache”  din Ploieşti. 

Expoziţia cuprinde 127 de ceasuri care datează din sec. XVII-XX. Acestea sunt surprinzătoare prin mărime şi formă, inedite prin mecanism şi prin utilizare: miniaturi, de buzunar, de mână, de birou, de voiaj, pendule  etc. Majoritatea pieselor sunt realizate de orologieri şi firme de prestigiu din Europa, ale căror nume se regăsesc inscripţionate pe cadranele şi carcasele ceasurilor.

 Privim de zeci de ori pe zi ceasul fără să ne gândim, o clipă, cum ar arăta viaţa noastră în lipsa acestor invenţii.În acest sens, expoziţia se doreşte a fi un îndemn la reevaluarea semnificaţiei Timpului – prieten sau rival , dar parte a existenţei noastre.

Pentru că perioada expunerii colecţiei de ceasuri va coincide, cu programul educaţional “Şcoala altfel”, în  perioada 2-6 aprilie, elevii vor avea acces gratuit la această expoziţie.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite