Expoziţie columbofilă la Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Peste 500 de crescători de porumbei veniţi din toate colţurile ţării şi-au dat întâlnire astăzi, la Târgovişte, în sala Clubului Sportiv, la “Expoziţia Naţională Columbofilă”.  Campioni de toate categoriile, “Viteză”, “As Maraton” sau “Mare Fond”, au făcut deliciul celor prezenţi care nu se mai opreau din admirat şi fotografiat.

“Ne mândrim cu porumbeii noştri care sunt foarte respectaţi peste hotare. Avem campioni care au parcurs şi peste 500 de kilometri în doi ani de zile. Sportul columbofil se face mai mult din pasiune şi nu din dorinţa de a obţine foloase, deşi acestea există atunci când se face performanţă. Astăzi avem aici 500 de porumbei veniţi din toate colţurile ţării, în special din zona de Sud a României”, a declarat Hamza Valeri, preşedintele Uniunii Columbofililor Profesionişti din România.

Pentru prima dată în istoria expoziţiei au fost aduşi porumbeii care au ocupat primele trei locuri la un concurs din Polonia. Sunt campioni desăvârşiţi care au străbătut peste 1000 de kilometri într-o singură competiţie.

Un campion se poate vinde cu preţuri cuprinse între 1000 şi 5000 de euro, în România. În străinătate preţul se dublează şi poate ajunge şi la 10.000 de euro. “Vin de câţiva ani buni tocmai din Caracal. Am şi eu un porumbel în expoziţie, este campion la »Maraton». L-am antrenat bine, cum se fac cu sportivii. Este un sport costisitor. Se cere mult ca în orice sport, de altfel. Ăsta e hobby-ul nostru şi nu avem ce să facem”, Vasile Oncică, columbofil.
La ora actuală, în România, sunt 4.300 de membri cotizanţi la Uniunea Columbofililor Profesionişti.

Expoziţia mai este deschisă publicului până mâine, la ora 12.00.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite