Exclusiv! Modelele monumentelor amplasate la intrările în Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul de Seară” a intrat în posesia machetelor viitoarelor monumente care ne vor semnala că am intrat în vechea Cetate de ScaunAcestea vor avea obligatoriu, însemnele lui Vlad Ţepeş şi ale Turnului Chindiei iar pe fiecare în parte va scrie „Oraş Martir”. O tânără arhitectă a gândit şapte modele, însă consilierii locali urmează să se decidă asupra unuia dintre ele.

În sfârşit, vom fi mândri de intrările în Municipiul Târgovişte. Administraţia locală s-a gândit ca în locul vechilor „postamente” pe care scria simplu „Târgovişte”, să răsară adevărate opere de artă care să semnaleze oricărui turist că a intrat în vechea Cetate de Scaun.

„Adevărul de Seară” a intrat în posesia modelelor viitoarelor machete-monument asupra cărora, consilierii locali urmează să se decidă peste două zile. Acestea vor avea obligatoriu, însemnele lui Vlad Ţepeş şi ale Turnului Chindiei iar pe fiecare în parte va scrie „Oraş Martir”. Machetele sunt realizate de o tânără arhitectă târgovişteană. „Din punctul nostru de vedere cele două elemente sunt arhicunoscute şi reprezintă nişte certitudini ale Târgoviştei. Acestea nu ar trebui să lipsească. În şedinţa de Consiliu Local din 23 iunie, o să supunem atenţiei consilierilor, şapte variante de astfel de monumente”, a declarat primarul Gabriel Boriga.



Monumentele vor fi create din sticlă securizată gravată, vor fi îmbrăcate  în tablă care va avea un aspect patinat (old metal) iar soclul pe care vor fi amplasate va fi din beton. De asemenea, ele vor fi luminiate pe timp de noapte cu ajutorul unor spoturi de exterior.

„Ne ocupăm de infrastructură”

Toate însă, la vremea lor. Mai întâi trebuie făcute drumurile şi trotuarele. „Am considerat că trebuie să facem şi noi străzile şi apoi să ne apucăm de amplasarea acestor monumente. Trei dintre ele au fost aprobate încă de anul trecut, dar arhitectul a mai venit cu încă patru modele. După ce vor fi aprobate şi celelalte patru, Consiliul Local urmează să se decidă asupra unuia dintre ele”, a mai spus Boriga.

După ce va fi ales modelul preferat, vor urma procedurile legale prin licitaţie. Edilul şef speră ca intrăile în oraş să arate altfel în luna septembrie, acum când vor fi sărbătorite „Zilele Oraşului”.



Panouri informative în zonele turistice


Pe lângă ineditele monumente, municipalitatea mai are în lucru şi câteva panouri informative care să îi ghideze pe turiştii străini către zonele de interes, aşa cum întâlnim în marile capitale ale lumii. „În etapa a doua, vrem ca în zonele importante, în zonele turistice, acolo unde turiştii ar avea nevoie de ghidare, să amplasăm astfel de panouri informative care să înlesnească vizitarea oraşului”, a spus viceprimarul Honorius Moţoc.

image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite