Examen: 5.276 de dâmboviţeni îşi dau Bac-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emoţii mari, astăzi în prima zi a examenului de bacalaureat!

Chiar şi candidaţii de la liceele de elită ale oraşului – Economic, Ienăchiţă sau Carabella – ne-au mărturisit că sunt încercaţi de o stare de tensiune, fiindcă simt ei că ar fi fost loc să aprofundeze şi mai temeinic materia de studiu.

„Am aşteptări mari, chiar dacă nu mă simt suficient de bine pregătită”, spune Andreea, de la Colegiul Economic „Ion Ghica”.

Camerele de vederi instalate în unităţile de învăţământ nu-i sperie pe adolescenţii care trec luna aceasta prin focurile Bac-ului, însă păreau stresaţi de gândul că probele scrise le vor susţine sub supravegherea jandarmilor. „Nu au intervenit noutăţi în legătură cu examenul în sine. Am înţeles totuşi că, la scris, vor fi aduşi jandarmi în şcoală. Va fi o atmosferă mai ciudată”, crede Raluca.

1.258 de candidaţi din anii anteriori


Inspectorul şcolar Mihaela Anton, purtător de cuvânt la ISJ Dâmboviţa, ne-a declarat că pentru sesiunea iunie-iulie 2011 a bacalaureatului s-au înscris 5.276 de candidaţi, dintre care 1.258 sunt din seriile anterioare.

Astăzi, susţin proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română 2.103 elevi, urmând ca mâine să ajungă în faţa comisiei 1.450 de candidaţi, iar miercuri alţi 497.

Examenul de Bac va continua cu proba de evaluare a competenţelor digitale (10 – 17 iunie), evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (20 – 23 iunie), limba română – scris (27 iunie), proba obligatorie a profilului (29 iunie) şi proba la alegere a profilului (1 iulie). Rezultatele vor fi afişate pe 3 iulie, urmând ca depunerea contestaţiilor să se facă pe 4 iulie, între orele 8:00 – 12:00.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite