Evadatul de la Penitenciarul Mărgineni este căutat cu elicopterul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcă a intrat în pământ. Politisţii dâmboviţeni au cerut sprijinul Ministerului Administraţiei şi Internelor care a trimis un elicopter pentru a-l găsi pe cel care a evadat din arestul Judecătoriei Moreni. Bărbatul a scăpat acum şase zile iar în acest moment, peste 300 de poliţişti însoţiţi de zece câini special antrenaţi, jandarmi şi gardieni ai Penitenciarului de Maximă Siguranţă Mărgineni, scotocesc pădurile.

 “Continuăm acţiunile de căutare şi folosim mai multe forţe decât în zilele celelalte. În plus, astăzi vom folosi şi un elicopter al MAI. Sperăm să îl prindem astăzi”, a declarat comisarul şef Vasile Tache, inspectorul şef al IPJ Dâmboviţa.

Elicopterul M.A.I. va survola împrejurimile oraşului Moreni şi zona de pădure şi livezi a localităţilor Iedera, Valea Lungă, Vârfuri, Ursei şi Bezdead. Acesta a aterizat pe stadionul ,,Flacăra" din municipiul Moreni, iar la bord s-au urcat inspectorul şef al IPJ Dâmboviţa şi edilul şef al comunei Valea Lungă, fost pădurar timp de 26 de ani, bun cunoscător al zonei. “Eu până să fiu primar, am fost tehnician silvic timp de 26 de ani şi am luat la pas toate zonele de la Moreni până la Bezdead. Relieful este foarte diversificat. Deţinutul are avea unde să se ascundă.  Sunt văi foarte mari şi abrupte, sunt arbori căzuţi şi s-ar putea ascunde în corbura lor. O să survolăm zona Ruda până la Ursei”, a declarat Viorel Brânduş, primarul comunei Valea Lungă.



Forţele de ordine din Dâmboviţa au primit sprijin de la jandarmii prahoveni dar şi de la poliţiştii din Gorj care au venit cu câini special antrenaţi pentru astfel de misiuni. Poliţiştii au informaţii că Eugen Galeş nu a părăsit zona Moreni, fiind văzut. De altfel, un bărbat l-a zărit într-o pădure lângă Valea Lungă. “L-am zărit în pădure când veneam de la adunat ghiocei. Când m-a văzut s-a culcat la pământ, apoi s-a ascuns şi a fugit. Era îmbrăcat într-o geacă de camflaj. Nu mi-am dat seama că este el, pentru că nu ştiam că este prin zonă. L-am văzut ieri în jurul orei 13.30”, a declarat Robert Constantin.

Oamenii legii au dat publicităţii o o nouă poză cu deţinutul, capturată de pe camerele de supraveghere ale judecătoriei Moreni, de unde Eugen Galeş a reuşit să fugă în urmă cu şase zile.



Eugen Nicolae Gales a evadat, miercuri, din judecătoria Moreni, el fiind încarcerat din octombrie 2010 în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni din judeţul Damboviţa, după ce a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni pentru vătămare corporală. Acesta mai este cercetat şi într-un dosar unde este suspectat de comiterea a două crime.

image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite