Emoţii maxime de 1 decembrie la Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militarii din Garnizoana Târgovişte au fost aplaudaţi de sutele de târgovişteni veniţi să asiste la defilarea organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României.

„Este ceva emoţionant. Măcar o dată pe an vedem îi vedem şi noi pe ostaşi cum sunt de mândri”, spune Maria Ion, o bătrânică din Târgovişte. Studenţii creştin-ortodocşi i-au întâmpinat pe soldaţi fluturând drapelul naţional. S-au depus coroane de flori, iar fanfara adusă special de la Bucureşti a intonat cântece patriotice.

“Este evenimentul care ne-a schimbat radical cursul istoriei şi la care ne raportăm, iată, cu mândrie şi recunoştinţă. Unirea de la 1 decembrie 1918 este rezultatul firesc al solidarităţii poporului român, al sacrificiului Armatei şi al unei lupte fără odihnă pentru libertate”, a punctat prefectul Iancu Caracota.

Manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României se vor încheia în această seară, cu Ceremonia Retragerii cu Torţe, pe traseul: Primăria Târgovişte - strada Poet Grigore Alexandrescu - Bulevardul Libertăţii - Prefectura Dâmboviţa - Calea Domnească - Turnul Chindiei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite