Elevii târgovişteni învaţă limba engleză cu americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii de peste Ocean sunt voluntari ai unei organizaţii guvernamentale. Aceştia au ca scop sprijinirea şi îmbunătăţireaa calităţii predării limbii engleze în şcoli şi lucrează alături de profesorii români.

Elevii din şcolile şi liceele târgoviştene vor învăţa limba engleză de la tineri americani, care sunt voluntari în cadrul unei organizaţii guvernamentale din Statele Unite ale Americii, care are ca scop sprijinirea şi îmbunătăţirea calităţii predării limbii engleze în şcoli. Astfel, profesorii târgovişteni vor preda cot la cot cu voluntarii de peste ocean limba engleză.

“Este un lucru foarte bun pentru şcolile târgoviştene pentru că aceste cursuri de limba engleză sunt predate chiar de nativi care au pregătire în domeniul predării limbilor moderne şi au beneficiat şi de o activitate de formare”, a declarat pentru Adevărul de Seară Mihaela Anton, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

Voluntarii se implică şi în comunitatea locală

În prezent, în Târgovişte sunt cinci americani care predau limba engleză la mai multe şcoli din oraş, dar şi în şcoli din mediul rural. Scopul voluntarilor americani nu este doar cel de a-i învăţa pe elevi limba engleză, ci şi de a se implica în comunitatea locală. Astfel, profesorii de peste ocean iau parte şi la activităţi culturale sau educaţionale organizate de instituţiile locale. Profesorul de engleză nu este înlocuit, ci lucrează împreună cu voluntarul american.

“Elevii lucrează pe grupe şi voluntarul completează activitatea profesorului de la clasă. În acest fel, elevii învaţă foarte multe. Voluntari americani ţin şi cursuri de cultură şi civilizaţie”, adaugă Mihaela Anton.

După cum spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, Târgoviştea este centru de pregătire a voluntarilor americani care se află în primul lor an de activitate. În ultimii doi ani, toţi profesorii americani aflaţi pe teritoriul ţării noastre au făcut training în Târgovişte.

“Este foarte bună ideea ca la orele de limbă engleză să asiste şi profesori americani. Altfel învaţă elevul dacă are în faţă un american, învaţă limba engleză la un nivel mai mare. În plus, voluntarul le poate spune mai multe despre ţara sa şi atunci şi copiii ies de la oră cu mai multe informaţii. Şi copiii cred că sunt mai entuziasmaţi dacă au în faţă un american”, spune Aurelia Iordache, o târgovişteancă în vârstă de 37 de ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite