Elevii de la Liceul Economic s-au angajat „virtual”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ar fi fost o bursă a locurilor de muncă în adevăratul sens al cuvântului, mai mulţi elevi de la Liceul Economic Ion Ghica din Târgovişte, şi-ar fi găsit un loc de muncă, de mâine. Din păcate, zeci de adolescenţi au participat la o „Bursă Virtuală a Locurilor de Muncă”, organizată de AJOFM Dâmboviţa.

Reprezentanţii instituţiei au dorit în acest fel, să-i familiarizeze pe cei mici, cu căutarea unui loc de muncă şi mai ales cu interviul susţinut în faţa angajatorului. „Vrem să îi ajutăm să îşi caute mai uşor un loc de muncă acum pe vremurile astea. De asemenea, vrem să i învăţăm cum să se orienteze pe piaţa muncii”, a declarat Cătălin Niculae, directorul AJOFM Dâmboviţa.

Anagjatorii au venit la bursa virtuală cu oferte în companii de asigurări, în alimentaţie, în construcţii, în domeniul hotelier şi în croitorie. Cele mai căutate posturi au fost cele de economist iar la polul opus s-au situat posturile de croitor. „Pentru postul de economist am primit în numai o oră, 20 de CV-uri. Noi căutăm oameni cu experienţă aşa că le-am propus să îi chemăm la serviciu, să stea pe lângă un angajat de-al nostru mai experimentat şi astfel să înveţe ceva”, a declarat Alina Antonescu, reprezentanta firmei SC. Cobadi SRL.

Printre cei care au optat pentru un loc e economist, se numără şi Ana-Maria. Conştientă însă că nu are experinţă pentru acest post, s-a orientat către croitorie. „Eu sunt printre puţinii elevi care au optat pentru meseria de croitor. Vreau să devin economist şi iniţial am optat pentru acest post, dar pentru că nu am experienţă, m-am gândit şi la o alternativă pentru a face ceva. Şi atunci am optat pentru croitorie”, spune Ana-Maria Soci, o elevă de 16 ani de la Liceul Economic.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite