Elevii Liceului de Arte „Bălaşa Doamna” vor face naveta...la alte licee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza lucrărilor de mansardare a liceului, aceştia vor fi găzduiţi de alte licee din oraş. După terminarea orelor de curs, elevii trebuie să se întoarcă la „Bălaşa Doamna” pentru orele de specialitate, fiind transportaţi cu autobuze puse la dispoziţie de autorităţile locale.

Elevii Liceului de Arte “Bălaşa Doamna” din micro V vor face naveta între şcoli cu mai multe microbuze de transport local. Asta se întâmplă pentru că la liceu au loc lucrări de mansardare, de extindere a liceului cu încă un corp de clădire, care nu vor fi finalizate până la data începerii anului şcolar. Astfel, elevii din clasele primare vor fi găzduiţi de Grupul Şcolar  “Constantin Brâncoveanu”, iar după terminarea orelor de curs vor fi transportaţi cu mijloacele de transport oferite de părinţi sau de Primărie la Liceul de Arte “Bălaşa Doamna”, unde vor continua programul şcolar cu studiul teoriei muzicii şi a instrumentelor. “Va fi greu pentru toată lumea, constructorul a promis că lucrările vor fi gata pe 22 decembrie. Vom suferi toată lumea acum în speranţa că vom avea o şcoală cu adevărat europeană, aşa cum suntem în acte”, mărturiseşte Gabriela Istrate, directorul Liceului de Arte “Bălaşa Doamna”.  Directoarea îşi arată mulţumirea şi recunoştinţa pentru directorul Grupului Şcolar “Constantin Brâncoveanu”, care a pus la dispoziţie o aripă întreagă a liceului pentru elevii liceului de arte. “A fost singurul director care a acceptat să ne ajute şi să ne găzduiască elevii dimineaţa”, spune aceasta. La Liceul de Arte “Bălaşa Doamna” învaţă 640 de copii.

Liceul se extinde cu încă un nivel

Elevii din clasele gimnaziale şi liceale vor susţine orele de curs, după-amiaza, la Liceul “Ion Heliade Rădulescu”, tot în micro VI. “Seara o să fie o problemă, pentru că terminăm târziu, încercăm să mai cerem un sprijin şi de la Poliţie sau Jadarmerie să ne asigure şi nouă protecţia în acea zonă. Partea proastă este că dotările privind muzica instrumentală  şi pictura există numai la şcoala noastră, motiv pentru care ei trebuie să se întoarcă aici, la instituţia de bază”, spune directoarea. În urma acestor lucrări, Liceul de Arte “Bălaşa Doamna” se va extinde cu încă un nivel, destinat elevilor de la secţiile de arte plasticw şi arhitectură, spaţiul atelierelor existente fiind insuficient pentru aceştia. “Vom avea spaţiu pentru toţi elevii. Sperăm să iasă ceva frumos, sunt prevăzute şi dotari de excepţie, calculatoare, laptop-uri şi videoproiectoare”, adaugă Gabriela Istrate.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite