Târgovişte: Elevii îngheaţă în sălile de clasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Elevii îngheaţă în sălile de clasă
Târgovişte: Elevii îngheaţă în sălile de clasă

Jumătate dintre şcolile şi grădiniţele din municipiul Târgovişte nu au căldură în sălile de clasă. Vinovată este societatea Termica, care nu a început până la această dată furnizarea căldurii din cauza datoriilor înregistrate către Distrigaz.

De aproape o săptămână temperaturile au scăzut simţitor, iar mercurul din termometre nu urcă mai mult de 10 grade Celsius după-amiaza. Frigul este resimit mai ales de abonaţii societăţii Termica Târgovişte, care este în imposibilitatea de a furniza agent termic din cauza datoriilor. În această situaţie sunt zeci de grădiniţe, şcoli şi licee din oraş. Elevii şi părinţii întreabă zilnic profesorii când vor avea căldură, dar nimeni nu le dă un răspuns sigur.

23 de şcoli nu au căldură

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa, Elena Manolescu, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ că din cele 30 de grădiniţe şi şcoli din municipiu 13 nu au căldură. De asemenea, 10 din cele 15 licee stau în frig aşteptând căldura de la Termica.

„Dintre şcolile care nu au căldură pot enumera 3,5,9, 11, iar, dintre licee, «Nicolae Ciorănescu», «Voievodul Mircea», «Ion Heliade Rădulescu» şi «Seminarul Teologic»“, a precizat Elena Manolescu.

Directorul adjunct al liceului „I.H. Rădulescu“, Radu Tăbârcă, a recunoscut că în unitatea de învăţământ pe care o conduce nu există căldură şi că elevii sunt îmbrăcaţi mai gros pentru a face faţă temperaturilor scăzute. „Ne-au întrebat elevii de ce nu sunt caloriferele calde, dar foarte mulţi locuiesc în Târgovişte şi se confruntă şi acasă la ei cu această situaţie, aşa că înţeleg foarte bine despre ce este vorba“, spune Tăbârcă.

Termica nu comentează

Contactat telefonic, directorul societăţii Termica, Viorel Tabacu, nu a vrut să comenteze în niciun fel situaţia, îndrumându-ne către biroul de presă al Primăriei Târgovişte. Nici cei de aici nu ne-au spus când va fi remediată situaţia şi am aflat că totul este în fază de discuţii.

Oricine sună la Dispeceratul Termica află că nu există căldură din cauza datoriilor pe care le înregistrează societatea către compania de gaze şi că situaţia s-ar putea rezolva în această săptămână. „ Deocamdată n-am pornit decât la grădiniţe, dar cu temperatură foarte mică, pentru că se încălzeşte cu combustibil lichid (…) Aşteptăm să ne dea drumul la gaze. Sunt cereri din partea asociaţiilor de locatari să se încălzească“, a precizat dispecerul de serviciu.

Unii o duc bine

Situaţia este cu totul alta la unităţile de învăţământ care au centrale proprii. Acestea asigură deja elevilor căldura necesară pentru desfăşurarea în bune condiţii a cursurilor. Aşa se întâmplă şi la Şcoala „Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti“, care a montat în urmă cu şase ani o centrală proprie. Potrivit directorului unităţii de învăţământ, Nicolae Nicolăescu, centrala este pornită la ora 6.00, pentru ca elevii să găsească o atmosferă plăcută în sălile de clasă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite