Elevii-Peacemaker vor media conflictele dintre colegii de şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii vor media conflictele între colegi
Elevii vor media conflictele între colegi

Sunt sprijiniţi în această activitate de Poliţia Municipiului Târgovişte - Biroul de Proximitate, reprezentat de agent şef principal de poliţie Victor Bucuroiu.

Elevi din patru unităţi de învăţământ târgoviştene - Şcoala „Mihai Viteazul”; Şcoala „Ioan Alexandru Brătescu Voineşti”; Colegiul Economic „Ion Ghica” şi  Grupul Industrial „Nicolae Ciorănescu” - au decis să se implice pentru medierea conflictelor care apar între colegii lor de şcoală.

Proiectul educaţional „Tineri împotriva violenţei” se va derula până la sfârşitul anului şcolar şi urmăreşte să reducă până spre eradicare violenţa, plecând de la principiul că o comunicare mai bună duce la relaţii mai bune, la îmbunătăţirea climatului de după ceartă.

Peacemaker sau „Făcătorii de pace” vor căuta soluţii pentru rezolvarea conflictelor de orice natură apărute între elevi altfel decât prin pedeapsă.
Practic, în fiecare din cele patru instituţii de educaţie implicate în proiect, vor fi pregătiţi cel puţin 10 elevi care să-şi asume rolul de mediator.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite