Elevi dâmboviţeni, europarlamentari la Strasbourg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii dâmboviţeni au câştigat Cupa "Eurogame"
Elevii dâmboviţeni au câştigat Cupa "Eurogame"

23 de tineri au fost invitaţi la Parlamentul European sa ia parte la competiţia „Euroşcoala”. Aceştia sunt elevi ai Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu” Pucioasa şi au reuşit să se întoarcă acasă şi cu o cupă, obţinută la concursul de cultură generală „Eurogame”.

23 de elevi dâmboviţeni au luat locul europarlamentarilor la Strasbourg. Aceştia provin de la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Pucioasa şi au fost invitaţi să participe la competiţia „Euroşcoala”, organizată de Parlamentul European, întorcându-se acasă la sfârşitul săptămânii trecute. Elevii dâmboviţeni, alături de tineri din alte 19 ţări ale Uniunii Europene, au dezbătut chestiuni de importanţă majoră pentru viitorul tuturor europenilor. „A fost o experienţă inedită şi încă o şansă pentru noi de a ne implica activ în ceea ce înseamnă dezvoltarea sustenabilă a comunităţii europene. Am învăţat că, în calitate de tineri, putem avea influenţă în luarea deciziilor şi în conturarea viitorului nostru ca cetăţeni europeni”, spune Ruxandra Diaconescu, una dintre elevele prezente la Strasbourg.
Cei peste 400 de elevi prezenţi la Parlamentul European au fost împărţiţi în grupe de câte patru tineri de naţionalităţi diferite, care au dezbătut chestiuni precum energia regenerabilă, viitorul Europei, combaterea sărăciei sau piaţa muncii. Trei dintre elevii dâmboviţeni au avut chiar şansa de a fi aleşi în fruntea unor astfel de comitete.

Au câştigat cupa „Eurogame”

Tinerii au propus rezoluţii pe diverse teme şi au răspuns întrebărilor altor participanţi, pe marginea rezoluţiilor propuse, imitând astfel modul de lucru al Parlamentului European. În final, rezoluţiile au fost supuse votului. Dâmboviţenii au obţinut chiar şi o cupă, la concursul de cultură generală „Eurogame”. „Este o prioritate a instituţiei noastre să ofere elevilor săi oportunităţi şi deschideri pe care educaţia formală nu le poate oferi. Astfel, pregătim tinerii pentru o societate a cunoaşterii şi globalizării”, a declarat pentru Adevărul de Seară Daniela Mircea, directorul Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu” din Pucioasa.
Elevii dâmboviţeni şi-au câştigat anul trecut dreptul de a merge la Strasbourg, atunci când s-au înscris la concursul „Euroşcoala”. Tinerii participanţi au trebuit să realizeze un eveniment cu scopul de a atrage atenţia comunităţii locale asupra importanţei alegerilor europene din iunie 2009. Astfel, dâmboviţenii au organizat o campanie de informare publică şi au câştigat dreptul de a fi europarlamentari pentru o zi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite