Elevă hăituită de gândul că mama ei s-a sinucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minora a fost salvată la timp de oamenii legii
Minora a fost salvată la timp de oamenii legii

Minora, în vârstă de 14 ani, a vrut să-şi ia viaţa după ce mama ei s-a aruncat de pe Turnul Chindiei, în urmă cu doi ani. Fata a lăsat un bilet de adio pe o bancă din clasa în care învăţa însă poliţiştii au găsit-o la timp şi au dat-o pe mâna unui psiholog pentru a o consilia.

Gânduri negre au năpădit-o pe o elevă de clasa a noua de la Şcolar “Constantin Brâncoveanu” Nr. 4 din Târgovişte. Nu mai putea trăi cu gândul că mama ei s-a aruncat de pe Turnul Chindiei, în urmă cu doi ani, şi a avrut să o termine şi ea cu lumea aceasta. Minora, în vârstă de 14 ani, a şocat, ieri, pe toată lumea cu biletul său, în care scria că vrea să moară. Fata a lasat scrisoarea pe bancă, în clasa în care învăţa iar cea care a dat de bilet a fost diriginta ei care a şi alertat poliţia. Din acel moment a pornit o adevărată cursă contra cronometru dusă de poliţişti ajutaţi de tatăl fetei. Din fericire, eleva a fost găsită în viaţă, acasă.

“Copila a trăit cu idea că mama ei s-a sinucis dar acum s-a mai calmat şi este ajutată de către psihologul şcolii. Întâmplarea cu mama ei care a marcat-o a determinat-o să lase acel bileţel din care reieşea ideea că viaţa nu mai are niciun rost pentru ea, dar importtant este că problema a fost depistată din timp şi depunem toate eforturile ca să o ajutăm”, a declarat Mihalea Anton, purtotorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa(IJS)

Are nevoie de consiliere de specialitate

Politistii au luat-o pe fată şi au dus-o la Protecţia Copilului din Târgovişte. Aici au aflat că de când mama ei s-a sinucis în urmă cu doi ani, fata este într-o depresie continuă.

„Poliţia ne-a sesizat că o să o aducă  pe fata cu tentativa de suicid care a lăsat un bilet. Când a fost adusă al noi, i s-a făcut o evaluare iniţială în prezenţa reprezentantului legal, care este tatăl ei. S-a stabilit că fata nu este lezată, nu este exploatată, nu este abuzată şi nici maltratată. Am decis că este necesară o evaluare psihologică. Un psiholog a stat de vorbă mai amănunţit cu ea, dar convorbirea dintrei cei doi este confidenţială. Pentru că s-a stabilit că nu are nicio problemă în familie, fata nu a rămas în custodia noastră şi deci nu ne ocupăm noi de acest caz”, a declarat Cerasela Gurgu, prutătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei Dâmboviţa (DGASPC).

Profesorii spun că fata este o elevă conştiincioasă, dar că are nevoie de multă atenţie din partea familiei dar şi de consiliere de lungă durată.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite